Nädala käpp: karvane Tõnn otsib oma hoovi

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu koduta loomade varjupaigas on oktoobri keskpaigast saati uue kodu ootel suur, karvane ja rõõmus koerahärra Tõnn, keda varjupaiga töötajad näeksid hea meelega mõnes avaras koduhoovis ringi jooksmas.

Praeguseks 7-aastane Tõnn on paariaastasena Virumaa varjupaigast Tartusse majavalvuriks võetud suuremat kasvu koer. Ehkki teda on peetud ketikoerana, käidi temaga ka regulaarselt jalutamas, nii et rihmas kõndimine pole talle võõras.

Uut kodu otsib ta omaniku korterisse kolimise tõttu, kuna korteris oleks tiheda karvakasukaga koeral liialt kuum. Seepärast soovivadki varjupaiga töötajad, et Tõnnil oleks ka uues kodus võimalik elada õue- mitte toakoerana.

Varjupaigas on Tõnn tõestanud end kõigi suhtes sõbraliku loomana. Ta otsib igal võimalusel inimeste seltsi ning kõnnib teistest koertest ükskõikselt mööda. Varjupaiga administraatori Ragne Piirits-Hiobi sõnul sobib Tõnn hästi ka lastega.

Ta lisas, et uus omanik peaks Tõnni kasuka kindlasti mõned korrad aastas korralikult läbi kammima, et tihe karv ei pulstuks ja ei tekiks nahapõletikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles