Tartu toob bussidesse Ajujahi võiduidee

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussides on juba kaablid ja andurid, et peagi saaksid nutitelefoni oma­nikud Jiffi abil nupuvajutuseta pileti osta.
Bussides on juba kaablid ja andurid, et peagi saaksid nutitelefoni oma­nikud Jiffi abil nupuvajutuseta pileti osta. Foto: Kristjan Teedema

Tartu tahab esimesena maailmas käivitada ühistrans­pordis ideevõistluselt Ajujaht tuntud Jiffi rakenduse, mis laseb ilma nupuvajutuseta või validaatorit otsimata nutitelefoniga pileti osta.

Praeguseks on paigutatud vajalikud kaablid kõikidesse Tartu linnaliinibussidesse ja enam kui kahekümnes on andurid. Kui käivitub rakendus, ei pea nutitelefoni kasutaja validaa­to­rit otsima ega kuskile vajutama, sest andurid saavad aru, et sõitja on bussi sisenenud. Kui buss hakkab sõitma, tuleb telefonile kinnitus, et pilet on aktiveeritud.

Esimest korda bussi sisenemisel aktiveeritakse ühekorrapilet, seejärel teisele bussile minnes aga automaatselt tunnipilet. Rakendust saab kasutada igaüks, kellel on krediitkaardi omadustega pangakaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles