Kokku kuivanud Peipsi võib Koidula sadamasse jätta

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi madal veetase ähvardab reisiparvlaeva Koidula Laaksaare sadamasse seisma jätta.
Peipsi madal veetase ähvardab reisiparvlaeva Koidula Laaksaare sadamasse seisma jätta. Foto: Sille Annuk

Piirissaare valla kodulehel on hoiatus: «Seoses Peipsi järve madala veeseisuga on oht, et praam enam ei välju! Kontrollige enne Laaksaarde saabumist praami väljumist!»

Kui hull lugu on, kas Piirissaare rahvas pääseb reisiparvlaevaga Koidula veel saarelt suurele maale ja sealt koju tagasi?

«Praegu Koidula veel sõidab,» vastas Piirissaare vallavanem Liina Miks. «Rääkisin kapteniga, ta ütles, et kriis oli ülemöödunud nädalal. Nüüd on tuul ilmselt soodsast suunast, Koidula saab sõita. Aga ei ole teada, kaua selline seis kestab.»

Riigi ilmateenistuse andmetel on Peipsi veetaseme pikaajaline keskmine olnud Praaga vaatlusjaamas novembris 177 sentimeetrit üle mõõdulati nulli, täna on veetase seal 118 sentimeetrit üle nulli.

Kui ilm peaks nii külmaks minema, et Koidula jää pärast enam sõita ei saa, on saarerahval mandriga ühenduse pidamiseks hõljuk. Viimane sai aga 17. oktoobril Piirissaarel korraldatud seajahil kuulitabamuse. 

Vallavanema sõnul on hõljuk nüüd sisuliselt töökorras. «Ainult õli on tarvis hõljukil veel ära vahetada, õlifiltrid on meil olemas,» ütles Liina Miks.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles