Kokapoiss pürib rahva toel Rio olümpiale

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskuses kokaks õppiv Kaur Kivistik näitab enda valmistatud kartuli-õuna vormi ning ütleb, et praegu on talle kõige olulisem siiski tippsport. Kuid samal ajal mõtleb ta ka sellele, kuidas tippspordist lahkudes leiba teenima hakata, ning siis kulub kokaamet marjaks ära.
Tartu kutsehariduskeskuses kokaks õppiv Kaur Kivistik näitab enda valmistatud kartuli-õuna vormi ning ütleb, et praegu on talle kõige olulisem siiski tippsport. Kuid samal ajal mõtleb ta ka sellele, kuidas tippspordist lahkudes leiba teenima hakata, ning siis kulub kokaamet marjaks ära. Foto: Margus Ansu

Tänavu suvel üliõpilaste maailmameistrivõistlustel 3000 meetri takistusjooksus hõbemedali saanud Kaur Kivistik (24) õpib kokaks ning püüab toetusportaali Stardipaik abil minna treenima Ameerikasse.

Rõngu lähedalt pärit Kivistiku tee suurde sporti on kulgenud üsna klassikaliselt. Aktiivse poisina harrastas ta lapsena mitmeid spordialasid. Mängis jalgpalli ja tegi kergejõustikku, kuni ühel võistlusel tuli treener Endel Pärn tema juurde ning küsis, kas Kivistik ei tahaks tulla Ülenurme gümnaasiumi spordiklassi õppima.

«Sealt see jooksmine pihta hakkaski,» meenutas Kivistik. Pärast Ülenurme gümnaasiumi spordiklassi lõpetamist astus ta loogilise jätkuna Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonda ning omandas kolme aastaga sporditeaduste bakalaureusekraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles