Jakobi galerii tulevikust paistab tumedust

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse kuraator Enn Tegova ja galerist Evelin Salumaa vestlevad Kaarel Kurismaa «Purskkaevu» (1974) ja Erki Kasemetsa «Nööbikostüümi» vahel. Esimesena nimetatud teos praegu vett ei pritsi, sest ei tohi seda Tartu kunstimuuseumi säilikuna teha. Viimati nimetatud teosega tegi autor algust 1988. aastal ja jätkab, sest rõivastele õmmeldud nööpe on sama palju kui kunstnikul parajasti kogunenud elupäevi.
Näituse kuraator Enn Tegova ja galerist Evelin Salumaa vestlevad Kaarel Kurismaa «Purskkaevu» (1974) ja Erki Kasemetsa «Nööbikostüümi» vahel. Esimesena nimetatud teos praegu vett ei pritsi, sest ei tohi seda Tartu kunstimuuseumi säilikuna teha. Viimati nimetatud teosega tegi autor algust 1988. aastal ja jätkab, sest rõivastele õmmeldud nööpe on sama palju kui kunstnikul parajasti kogunenud elupäevi. Foto: Kristjan Teedema

Tartu lastekunstikooli galerii, mis 2013. aastast kannab nime Jakobi galerii, saab novembris 20-aastaseks. Ümmarguse aastapäeva tähistamiseks on üks galerii asutajaist Enn Tegova korraldanud näituse sealsamas aastate jooksul näidatud teostest.

Galeriis on kahel aastakümnel olnud silmapaistvaid näitusi, korraldatud legendaarseid tegevuskunstiöid ja perfor­mantse.

Eile avatud väljapanek koosneb teostest, mida on olnud samade seinte vahel varemgi näha, kuid nüüdseks kuulub mõnigi neist Tartu kunstimuuseumi kogusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles