Tudengiorganisatsioonid peavad esimest korda aastakohtumist

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu üliõpilasorganisatsioonid.
Tartu üliõpilasorganisatsioonid. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Täna korraldatakse esimest korda Tartu tudengiorganisatsioonide aastakohtumine, kuhu on oodata üle kolmekümne üliõpilasorganisatsiooni esindajad.

Kohtumise põhieesmärk on arendada Tartu tudengiorganisatsioonide võrgustikku. «See on esmakordne ja ikooniline sündmus, kus iga päev tuhandete tudengite elu suunavad organisatsioonid tulevad kokku ja mõtlevad koos, kuhu edasi,» märkis ürituse peakorraldaja Reelika Alunurm.

Sotsiaalne võrgustik

Ürituse avab eurosaadik Indrek Tarand, kes muu hulgas kõneleb oma kogemusest, kuidas ülikoolis õppides aktiivne olla. Samuti on väiksemates rühmades arutelud teemadel, kuidas tudengid saaks rohkem ühiskonda panustada.

Reelika Alunurm ütles, et Tartus on ligi kuuskümmend tudengiorganisatsiooni ja seda on üllatavalt palju. Tema sõnul aga paljud inimesed väga neid ei tea, kaasa arvatud teised üliõpilasorganisatsioonid. Aastakohtumisega soovitakse nende vahel luua sotsiaalset võrgustikku.

Alunurm tõi välja, et ühiskonnas võetakse väga palju sõna sihtrühmade eest, kes on nõrgemad ja vajavad kaitset. «Üliõpilased võiksid samuti iseenda eest seista, kuid tudengi häält ei ole ühiskonnas hästi kuulda,» lausus ta.

Kohtumisi veel

Tema sõnul aga mõned erialaorganisatsioonid, nagu näiteks Eesti arstiteadusüliõpilaste selts (EAÜS), on jõudnud niikaugele, et neid kuulatakse ka ministeeriumides ja nende arvamust arvestatakse õppekavade koostamisel. «Leiame, et koostöö aitaks natukene kaasa sellele, et me oleksime ühiskonnas ühtsemad ja paremini kuuldavad,» lisas Alunurm.

Kui esimene aastakohtumine loob koostöö alged ja kui tudengite seisukohad kõlavad ühiskonnas natukenegi rohkem, on see Alunurme sõnul väga hea tulemus. Ta lisas, et kindlasti ei jää üliõpilasorganisatsioonide ühine üritus viimaseks.

Kohtumine algab kell 19 Tartu ülikooli peahoone aulas ja jätkub hiljem korporatsioonis Sakala meelelahutusprogrammiga.

Tartu tudengiorganisatsioonide aastakohtumine

Osaleb üle 30 organisatsiooni

Sõnavõtud ja arutelud

Üritus algab kell 19 Tartu ülikooli peahoone aulas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles