Reiniku koolile plaanitakse uudset staadionihoonet

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallur. Pilt on illustratiivne.
Jalgpallur. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Tartu linn soovib osaleda üleeuroopalises projektis Osirys, mille käigus tahetakse valmis ehitada Mart Reiniku kooli spordiväljaku staadionihoone.

Osiryse projekti raames töötatakse välja ja katsetatakse öko-innovatiivset ehituspaneeli. Paneelid toodetakse looduslikest materjalidest ning need ei vaja välisviimistlust. Projekti rahastatakse Euroopa Liidu teadusuuringute seitsmendast raamprogrammist ning selle eestvedaja on Hispaania kompanii Tecnalia. Projektil on 17 partnerit kaheksast Euroopa riigist.

«Soovime projekti abil ehitada Reiniku koolile staadionihoone. Seal oleks riietus- ja pesemisruumid ning kohad inventari hoidmiseks,» selgitas Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgenson. «Järgmisel aastal tegeleme projekteerimisega, ehitustöödega loodame ühele poole saada 2017. aasta lõpuks.»

Jürgensoni sõnul ei piirdu projektis osalemine üksnes staadionihoone valmis ehitamisega, vaid edaspidi tuleb anda ehituspaneelide tootjale pidevat infot, kuidas erinevad olud materjalile mõjuvad. Tartu osa projektist on 432 881 eurot, linna omafinantseering oleks 166 499 eurot.

Kunnar Jürgenson tõdes ka, et välja vahetamist vajaks Reiniku kooli staadioni kunstmuru, kuid kõnealuse projekti raames seda teha ei saa. «Kunstmuru paigaldati sinna juba 11 aastat tagasi, kuid selle tegelik kasutusiga on seitse kuni kümme aastat,» möönis Jürgenson katte vahetamise vajadust.  Järgmise aasta plaanid Reiniku staadionile uut kunstmuru ette ei näe, see on kaugema tuleviku teema. Seni tuleb praegust kunstmuru lihtsalt võimalikult hästi hooldada, nentis Jürgenson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles