Uus tänav saab väärika nime

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravila ja Sanatooriumi tänavaid ühendav teelõik hakkab kandma Friedrich Wilhelm Ostwaldi nime.
Ravila ja Sanatooriumi tänavaid ühendav teelõik hakkab kandma Friedrich Wilhelm Ostwaldi nime. Foto: Repro.

Tartu linnavalitsus saatis volikokku Maarjamõisa linnaosas asuvale tänavale nime määramise eelnõu. Ravila ja Sanatooriumi tänavat ühendav teelõik hakkab kandma Friedrich Wilhelm Ostwaldi nime.

Kuna uue tänava äärde jääv Ravila tn 14a, 14b, 14c kinnistu kuulub Tartu ülikoolile, sai nimevalikul otsustavaks just ülikooli ettepanek. Peale Friedrich Wilhelm Ostwaldi nime pakkus ülikool välja ka Teaduse tänava, kuid linnavalitsus eelistas Ostwaldi tänavat.

Friedrich Wilhelm Ostwald on ainuke Eestis töötanud teadlane, kes on pälvinud teadusmaailma mainekaima tunnustuse ehk Nobeli auhinna. 1875. aastal lõpetas ta Tartu ülikooli ning 1878. aastal sai doktorikraadi. 1909. aastal pälvis Ostwald Nobeli keemiaauhinna töö eest keemilise tasakaalu ja reaktsioonikineetika vallas.

«Üldiselt isikunimesid tänavanimedeks ei soovitata, kuna suhtumine isikusse võib ajaloo vältel muutuda, kuid Ostwaldi kui väärika teadlase puhul selliseid küsimusi mõistagi ei teki,» selgitas nimevalikut Tartu linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles