Targad masinad õpetavad noori

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keevituse eriala meister Allan Patska näitab, kuidas keevitamise simulaator toimib. Selleks tuleb pähe asetada 3D-prillid ja kätte võtta põleti ning hakata läbi prillide vaadates «keevitama».
Keevituse eriala meister Allan Patska näitab, kuidas keevitamise simulaator toimib. Selleks tuleb pähe asetada 3D-prillid ja kätte võtta põleti ning hakata läbi prillide vaadates «keevitama». Foto: Margus Ansu

Tartu kutsehariduskeskus saab oma masinapargi üle rõõmu tunda, sest paljud praktikalt naasnud noored on pidanud tõdema, et ettevõtetes ei pruugigi nii uuenduslikke seadmeid olla.

Paljud kutsehariduskeskuse seadmed on uuenduskuuri läbinud viimase kolme-nelja aasta jooksul ja seega on kõik töökojad moodsaid masinaid täis. Kõige põnevamad masinad asuvad praegu tehnikavalkonna autoremonditöökojas ja tööstustehnoloogia ruumides.

Autoremonditöökojas aitavad õppureid näiteks punktkeevituse ja poolautomaatkeevituse masinad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles