Noorsootöö nädal keskendub sallivusele

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellele nädalal peetakse üle-eestilist noorsootöö nädalat.
Sellele nädalal peetakse üle-eestilist noorsootöö nädalat. Foto: Erakogu

Tänasest pühapäevani peetakse viiendat aastat järjest üle-eestilist noorsootöö nädalat. Tänavuse teema «Kõik erinevad. Mõned võrdsed?» all keskendutakse sõbralikule ja sallivale ühiskonnale.

Kuigi tähelepanu pööratakse sallivusele, on nädala üldeesmärk anda noorsootöö tegijatele võimalus oma tööd esile tõsta nii kohalikul, riigi kui ka rahvusvahelisel tasandi.

Üle seitsmekümne sündmuse

Iga noortekeskus või -asutus saab oma ettevõtmise registreerida Eesti noorsootöö keskuse veebilehel sündmuste kalendris. Nii saavad teavet nende kohta nii noored ise kui ka teised huvilised.

Eesti noorsootöö keskus on koostanud juhendmaterjali, milles on täpsemalt selgitatud nädala teemat ning seda, milliste tegevuste kaudu võivad asutused osa võtta. «Lõpliku valiku saavad noorsootöötajad ja noored teha ise vastavalt oma ajaressursile ning ideedele,» rääkis noorsootöö nädala koordinaator Birgit Rasmussen.

Tema sõnul on ürituste hulk läbi aegade olnud erinev, kuid keskmiselt korraldatakse igal aastal noorsootöö nädalal terves Eestis neid üle seitsmekümne.

Näidend ja osaluskohvikud

Lille maja direktor Hele Riit rääkis, et nädal algab nende majas noorsootöötajate väljasõiduga Avinurme puidutöökotta. Seal valmib koostöös Tartu linnavalitsuse tervishoiuosakonnaga foorumteatri etendus «Minu head suhted». Etendus räägib sellest, kuidas õpilane saab eelkõige ise midagi ära teha, et tal oleks klassiruumis hea olla ja kaaslastega sõbralikud suhted.

Riit ütles, et etendus on mõeldud eelkõige 7. klassi õpilastele ning novembri lõpus hakatakse seda ka Tartu koolides tutvustama.

Lisaks kohtuvad Lille maja noored reedest pühapäevani Narva noortega ning teemaks on draama ja multimeedia.

Elva noortekeskus korraldab noorsootöö nädalal veebipõhise viktoriini Elva gümnaasiumi noortele teemal inimeste liikumine maailmas. Lisaks saavad noored iga päev osa fotojahist, kus parimaile on ka auhinnad.

Nädala vältel toimuvad maakondades veel osaluskohvikud, kus noored saavad päevakajalistel teemadel mõtteid vahetada. Tartumaa osaluskohvik leiab aset täna kell 11 Ahhaa keskuses ning Jõgevamaa osaluskohvik neljapäeval kell 10 Luua metsanduskooli klubis.

Kas teate?

Üle-eestiline noorsootöö nädal «Kõik erinevad. Mõned võrdsed?»

2.–8. novembrini.

Üle 70 sündmuse: osaluskohvikud, vestlus- ja kultuuriõhtud, viktoriinid jpm.

Lisainfo ja ürituste nimekiri www.entk.ee/kalender/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles