Kolm Tartu poodi müüsid jälle alaealistele alkoholi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herne poes on letile pandud küll suur teavitus selle kohta, et alkoholi ja tubaka ostmisel tuleb esitada pildiga dokument, kuid alaealiselt siidriostjalt seda ei küsitud.
Herne poes on letile pandud küll suur teavitus selle kohta, et alkoholi ja tubaka ostmisel tuleb esitada pildiga dokument, kuid alaealiselt siidriostjalt seda ei küsitud. Foto: Kristjan Teedema

Alaealistele alkoholimüüki keelav seadus ei muuda alkoholi kättesaamatuks, tõestasid kuuajase vahega korratud kontrollostud. Seaduserikkumist on aga keeruline tuvastada, sest ükski ametkond selliseid kontrolloste teha ei või.

Läinud neljapäeval jäid alaealistele alkoholi, täpsemalt siidri müümisega vahele Kaunase puiestee Feenoks, Herne pood ja Hiinalinnas olev Micar-Gani toidupood.

Kontrollostud tehti veel Toome poes, Kaunase Super Alkos ja Võru tänava Meie poes, kuid sealt väljusid 16-aastane ja 17-aastane kontrollostja, noormees ja neiu, tühjade kätega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles