Küüni tänaval avatakse täna uus kohvik

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caffeine sisse seadmine.
Caffeine sisse seadmine. Foto: Kristjan Teedema

Tartlastele Tasku keskusest juba tuttavaks saanud kohvik Caffeine avab täna aadressil Küüni 5b teise kohviku. Tegemist on kohvikute ketiga, mis pakub laias valikus erinevaid kohvijooke.

Tänase päeva jooksul Küüni tänaval jalutades on pea võimatu jätta märkamata rohkem kui meetrikõrgust kohvitopsi, mis asetseb uue coffee shop-i ees. Vana pesupoe ruumidesse kolinud kohvik on Tartus juba teine samanimeline. Tallinnas on Caffeine-i kohvikuid kolm.

Caffeini-kett sai alguse Leedust, sealt on pärit ka tegevdirektor Kristina Stanionytė. Kaks Tartu kohvikut on vahemaa poolest küll lähestikku, kuid tema sõnul suunatud erinevale sihtgrupile. „Siit kõnnib mööda palju kontoriinimesi, tudengeid ja teisi jalutajaid. Kaubamajja suunduvad aga inimesed tavaliselt midagi ostma, sealt ei minda enamjaolt niisama läbi,“ ütles Stanionytė.

Tegevdirektori sõnul, kes viibib Tartus juba teisel kohviku avamisel, saab kõik õigeks ajaks valmis. „Mööbel on paigas, parasjagu pannakse menüüd üles ning kastid on vaja ära viia,“ täpsustas Stanionytė.

Menüü on mõlemas Tartu kohvikus ja üleüldiselt kõikides Baltimaade kohvikutes sama, kui on eripakkumine Tallinnas, siis see sama eripakkumine on ka Tartus, Riias ja Vilniuses. Hinna poolest jääb kohvik keskmiseks, ei ole odav, ega kallis, kuid kindlasti taskukohane ka näiteks tudengile.

Kohvikust on võimalik saada üle viiekümne erineva kohvijoogi ja neid omakorda kahekümne erineva siirupiga, mis igaüks annab joogile uue maitse. Kohvikust saab kõike klassikat – espressot, caffeè latte-d ja cappuccino-t,  aga ka midagi hoopis teistsugust nagu näiteks selle nädala eripakkumine – kohvijook pähklisiirupi ja kondenspiimaga.

Kohviku eripäraks võib pidada seda, et nad röstivad ka oma oad ise, Leedus. Kohviku koogid tulevad Tartusse aga Tallinnast, kus asub nende köök. Samuti peab tegevdirektor Stanionytė oma kohvikute trumbiks säravat teenindusmeeskonda. „Nad oskavad oma naeratusega tuju paremaks muuta,“ lisas ta.

Tartu Küüni tänava kohviku lahtiolekuajad hakkavad olema tööpäevadel kell 7.30 – 22, laupäeval 10 – 22 ja pühapäeval 10 – 21.

Praeguse seisuga on Baltimaades kohvikuid kokku 47, neist 30 Leedus, 12 Riias ja 5 Eestis. Aasta lõpuks plaanitakse avada ka viimased kolm kohvikut, et saada täis ümmargune 50. Üks kolmest tehakse selle aasta jooksul veel Tallinnasse.

Caffeine sai alguse 9 aastat tagasi Leedust, 5 aastat tagasi laienes kohvikukett ka Riiga ja eelmise aasta sügisel avati esimene kohvik Eestis, Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles