Nädala käpp: rahumeelsed karvakerad, keda ei heiduta ei koerad, inimesed ega hiired

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu koduta loomade varjupaigas on uut kodu ootamas kaks kassipreilit: punase-musta-valgekirju Desiree ning musta-punasekirju Berry. Varjupaik loodab, et rahumeelsed pärslased saavad endale sama peremehe.

Desiree toodi varjupaika septembri lõpus Kaunase puiesteelt, Berry juuli alguses Pikalt tänavalt. Mõlemad on veel üsna noored kassipreilid, varjupaiga kassitalitaja Küllike Reiljani sõnul kahe-kolme aastased. Karvakerade tervislik seisund on hea, küll tuleb arvestada, et kui Berry on steriliseeritud, siis Desireel seisab see protseduur veel ees.

«Nad on harjunud koos olema ja koos mängima ning saavad väga hästi läbi, seega on meie suur soov, et nad satuks ühe peremehe juurde,» avaldas Küllike Reiljan lootust. «Nad on hästi rahulikud loomad ning ma usun, et neid ei heidutaks ka see, kui peres on juba mõni loom ees ootamas, olgu selleks siis kass või koer» kiitis Reiljan kiisude iseloomu ja lisas, et pärslaste puhul on tegemist ka väga puhaste kassidega. Küll tõdes Reiljan, et oma rahumeelse iseloomu tõttu pärslastel hiirte hävitaja kuulsust ei ole, seega sobiks kiisud just korterikassideks.

Kuna kassipreilid on ümbritseva suhtes väga leplikud, siis pole nende jaoks suurt tähtsust ka uue peremehe iseloomul, usub Reiljan.  «Aga muidu nagu kassid ikka, vahepeal on suurt tegutsemislusti täis, siis jälle magavad,» iseloomustas talitaja loomakeste päevakava. Tema sõnul on sülekass pigem Desiree, samal ajal kui Berry toimetab rohkem omaette. «Aga vaatame, ehk see muutub!» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles