Elleri kool keskendub kolmeks päevaks kammermuusikale

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaaegu kõik kahe rahvusvahelise üritusega kaasnevad kontserdid toimuvad täna, laupäeval ja pühapäeval Elleri kooli Tubina saalis, mis avati aasta tagasi.
Peaaegu kõik kahe rahvusvahelise üritusega kaasnevad kontserdid toimuvad täna, laupäeval ja pühapäeval Elleri kooli Tubina saalis, mis avati aasta tagasi. Foto: Margus Ansu

Elleri-nimelises Tartu muusikakoolis põimub täna, homme ja pühapäeval kaks suurt üritust – rahvusvaheline kammermuusika festival FEsTaRi ja Euroopa kammermuusikaõpetajate ühingu sügiskohtumine. Nende kavas on kontserdid, meistriklassid ja loengud kõikidele huvilistele tasuta.

Elleri kooli kammeransambli osakonna juhataja Pille Taniloo teatel on FEsTARi aastal 2006 alguse saanud rahvusvaheline koostööprojekt, kus Elleri kooli kõrval osalevad Riia Medinši-nimeline 1. muusikakool ja Espoo muusikainstituut. Festivali kavas on kontserte, meistriklasse ja loenguid.

Euroopa kammermuusikaõpetajate ühingu (ECMTA) liikmeks sai Elleri kool aastast 2011.

«Sellest ajast alates on koostöö Euroopa erinevate kammermuusika õppejõududega hoogsalt edasi arenenud,» lisas Pille Taniloo. «Eelmisel aastal toimus meie koolis suur rahvusvaheline kammermuusika talveakadeemiaga. Väga positiivse tagasisidega üritus julgustas meid kandideerima ECMTA sügiskokkutuleku läbiviijaks.»

Huvi muusikaõppurite ja õpetajate hulgas on Tartus toimuva vastu väga suur: meistriklassidesse on registreerunud üle 60 õpilase Riiast, Vilniusest, Espoost, Kuopiost, Tallinnast ja Tartust, osaleb peaaegu 30 õpetajat mitmest Euroopa riigist, õpilaste kammeransambleid on kirja pandud 29.

Iga päev toimuvad Elleri koolis lisaks meistriklassidele ka kontserdid – kell 14 ja 19. Pühapäeval kell 14 ühinevad mõlemal rahvusvahelisel üritusel osalejad pidulikuks lõppkontserdiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles