Janditamist toetab biitlite algusaja bänd

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rachel (Piret Laurimaa) ja Charlie (Riho Kütsar) nõuavad laua alla peitu pugeda üritavalt Franciselt (Andres Mähar) neile kuuluvat raha.
Rachel (Piret Laurimaa) ja Charlie (Riho Kütsar) nõuavad laua alla peitu pugeda üritavalt Franciselt (Andres Mähar) neile kuuluvat raha. Foto: Margus Ansu

Taas üks näide klassika imelisest püsimisest: Vanemuine toob lavale Briti dramaturgi Richard Beani (59) näidendi «Üks mees, kaks bossi», mis põhineb 18. sajandi Itaalia draamakirjaniku Carlo Goldoni rahvalikul komöödial «Kahe isanda teener».

Vaatajate ees on commedia dell’arte laadne jantlik segadus: nutikas, kuid rahatu ja näljane Francis (Andres Mähar) saab võimaluse teenida Rachelit (Piret Laurimaa), kelle identne kaksikvend on noavõitluses tapetud, ning samal ajal Stanleyt (Sten Karpov), kes tolle mehe surnuks suskas.

Kõik tegelased on äärmiselt naljakaks lavastatud ja mängitud. Lavastaja Andres Dvinjaninovi sõnul ongi ühe rahvaliku komöödia ülesanne naerutada. «Ega farsis väga palju mõtteainest ei ole,» ütles ta. «Meil on commedia dell’arte segatud briti huumoriga, nii et Itaalia ja Inglismaa saavad siin Eestimaaga kokku.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles