Laadamüüja äritses teleskoopnuiade ja elektrišokirelvadega

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konfiskeeritud relvad.
Konfiskeeritud relvad. Foto: Lõuna prefektuur

Politsei avastas Võrumaal peetud laadal müüja, kes äritses Eestis tsiviilkäibes keelatud relvadega. 

Eile päeval tagasid Võru piirkonnapolitseinikud kohalikul laadal ja selle lähipiirkonnas avalikku korda, kui märkasid müüjat, kes muutus politsei lähenedes kohmetuks ning püüdis varjata müüdavat kaupa, edastas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Peagi selgus ka mehe ärevuse põhjus. Nimelt müüs ta laadal relvi, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud kasutada. Politsei konfiskeeris mehelt 16 teleskoopnuia, seitse kasteeti ja seitse elektrišokirelva.

Müüja tunnistas, et on varem samasuguse rikkumise eest karistatud ja teadis, et relvad on Eestis keelatud. Oma sõnade kohaselt tõi ta relvad Poolast, kus neid on lubatud omada. Mehe vastu alustati väärteomenetlust, mis võib kaasa tuua kuni 800-eurose rahatrahvi.

Võru piirkonnapolitseinik Dmitri Kulaga sõnul on sellised relvad mõeldud raskete kehavigastuste tekitamiseks ja muud eesmärki need tsiviilisiku käes endas ei kanna. «Võimaliku ohu ennetavaks tõrjumiseks on seetõttu ka taoliste relvade müümine, ostmine ja omamine keelustatud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles