Elva õpilased saavad oma kaasava eelarve

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva gümnaasiumi õpilased. Illustratiivne foto.
Elva gümnaasiumi õpilased. Illustratiivne foto. Foto: Sille Annuk

Elva gümnaasiumi õpilastel avaneb võimalus esitada kaasava eelarve kaudu ettepanekuid ja ideid muutmaks koolikeskkonda paremaks.

Elva linnas on kaasavat eelarvet kasutatud kahel aastal. Temaatika on osutunud linnas väga populaarseks ning see andiski gümnaasiumi juhtkonnale idee korraldada midagi samasugust oma õpilastele.

«Linna kaasav eelarve on hästi käima läinud ning isegi meie põhikooliõpilased on sinna ideid esitanud,» selgitas Elva gümnaasiumi direktor Tarmo Post. «See andis ühelt poolt julgust, et lapsed võivad sellega vabalt hakkama saada, teisalt tuleb aga arvestada, et varsti saavad kohalikel valimistel oma hääle anda juba 16-aastased – ehk aitab kaasav eelarve neid selleks mingil määral ette valmistada.»

Koolipere saab oma ideid esitada 20. novembrini, seejärel on neli päeva oma ettepanekute tutvustamiseks. Hääletus on 30. novembrist 4. detsembrini, esimese kuni kolmanda klassi õpilased annavad oma hääle pabersedelil, vanemate klasside õpilased aga elektrooniliselt. Kaasava eelarve suurus on 1000 eurot.

Praegu pole õpilased ideid veel esitanud, kuid Tarmo Post usub, et ühe ettepanekuna võib päevakorda kerkida istumispinkide paigutamine 7.-12. klassi koolimaja ette, samuti on õpilased juba varem kurtnud, et ainekabinettidel võiks olla ilusamad sildid. «Kõik õpilased on ettepanekute esitamisel mõistagi vabad,» rõhutas Post, et kool lastele midagi ette kirjutada ei kavatse.

Tarmo Post avaldas lootust, et kaasav eelarve läheb ka gümnaasiumis kenasti käima ning sellega saab jätkata edaspidigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles