Sõbrannad avasid Annelinnas uue täika

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annemõisa keskuse teisel korrusel on avatud Evemari täika. Täika omanikud Evelin Pehter (vasakul) ja Marianne Lukk.
Annemõisa keskuse teisel korrusel on avatud Evemari täika. Täika omanikud Evelin Pehter (vasakul) ja Marianne Lukk. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Kaks Tartumaa neiut ja head sõbrannat Marianne Lukk ja Evelin Pehter otsustasid teha koos vanakraamituru, kus inimesed saavad kodus seisma jäänud esemete müümiseks rentida bokse.

Kolm nädala tagasi avaski Kaunase puiesteel Annemõisa keskuse teisel korrusel uksed Evemari täika, kus boksid on praeguseks juba peaaegu täis.

Tartus on viimase aasta jooksul avatud järgemööda aina uusi täikasid. Esialgu mõeldi ka Valga peale, siiski otsustati Evelin Pehteri sõnul Tartu kasuks, kuna see on nende elukohale lähedal ja linn on suurem.

Takistusi ei näe

Annelinnas Põhja puiesteel asub samasugusel põhimõttel töötav Tartu kirbuturg. Marianne Lukk arvas, et neile, kes elavad Kaunase puiestee läheduses, võib teine täika kaugeks jääda ja seepärast nad konkurentsi ei karda. «Inimesed, kes meid on külastanud, on öelnud, et nad üldse ei teagi, et Annelinnas on veel üks kirbuturg,» lausus ta.

Lukk ja Pehter on ise ka leti taga, elukaaslaste abiga ehitati koos turuboksid. Lukk tunnistas, et ehitamine oli esialgu suur leiutamine, kuna ei teatud, kuidas neid teha ning kui suuri.

Evemari täikal on 67 boksi, nende hulgas on väikesi, keskmisi ja suuri. Praegu on suurem osa nendest kaupa täis, kuna avamise puhul saab oktoobrikuus boksi nädalaks rentida kaheksa euroga. Edaspidi on rendihind vastavalt pinna suurusele kaheksa, kümme ja kaksteist eurot. Nädala jooksul saab esemeid alati juurde tuua ning samuti võib boksi üürida koos sõbraga.

Ettevõtmine sõbrannaga

Asjade toomisele piiranguid ei seata. Peale riiete ja jalanõude võib müüki tuua suuremaidki esemeid, enne tuleb siiski omanikega nõu pidada ning vaadata, kas ja kuidas neid paigutada.

Lukk ja Pehter ütlesid, et täika eesmärk pole palju teenida, vaid sooviti lihtsalt koos ette võtta midagi, mis pakuks ka rõõmu. Nad loodavad, et täika tasub end ära ning osa teenitud tulust jääb ka endale.

Evemari täika asub aadressil Kaunase puiestee 21. Vanakraamiturg on avatud esmaspäevast reedeni kell 10-18 ning laupäeval 11-15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles