Uus näitus viib visiidile mälestuste linna

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil on kohtunik Dmitri Verhoustinski ja advokaat Rudolf Jaska perele kuulunud esemed, nagu näiteks suhkrupeapurustaja (paremal). Tagaplaanil askeldavad näituse koostajad Teesi Kivivare (vasakult) ja Aime Kärner.
Esiplaanil on kohtunik Dmitri Verhoustinski ja advokaat Rudolf Jaska perele kuulunud esemed, nagu näiteks suhkrupeapurustaja (paremal). Tagaplaanil askeldavad näituse koostajad Teesi Kivivare (vasakult) ja Aime Kärner. Foto: Kristjan Teedema

Rokokoostiilis tool, maja plaan aastast 1894, saabel, suhkrupeapurustaja, süljenõu, elevandiluust mäng fiški – kõike seda ja palju muud saab vaadata Tartu linna­muuseumi näitusel, mis  tähistab selle mäluasutuse  60. aastapäeva.

Näitus «Visiit mälestuste linna. Kui iga tartlane teadis, mis on suhkrupeapurustaja ja Lille mesikook» avatakse neljapäeval. Seetõttu käis eile linnamuuseumi esimesel korrusel tavalisest elavam toimetamine.

Muuseumi töötajad Teesi Kivivare, Silja Paris ja Aime Kärner sättisid sajand vanu eksponaate ning töömehed panid kokku Tartu lipuvärvides (valge ja punane) näitusekujundust, mille on loonud sisekujundajad Malle Jürgenson ja Krista Lep­land osaühingust Laika, Belka & Strelka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles