Halb üllatus: pubi ei anna kraanivett

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristiisa pubi ei luba klientidele pakkuda kraanivett, küll aga puhastatud ja pehmendatud vett, mille eest tuleb üldjuhul ka maksta. Hinna sees on jää ja sidrun.
Ristiisa pubi ei luba klientidele pakkuda kraanivett, küll aga puhastatud ja pehmendatud vett, mille eest tuleb üldjuhul ka maksta. Hinna sees on jää ja sidrun. Foto: Margus Ansu

Tartu Veevärgi nõukogu liige tundis ebamugavat üllatust, kui ettekandja keeldus pubis kraanivett pakkumast väitega, et tervisekaitse on selle ära keelanud. Keeldu tegelikult pole ja kraanivett juua on endiselt ohutu.

Vahejuhtum leidis aset Ristiisa pubis, kus linnavolinik Tõnu Ints läinud nädalal tellis enda sõnul korraliku prae ja ka pitsikese ning selle kõrvale klaasi kraanivett.

«Öeldi vastu, et kraanivett keelab tervisekaitse anda, et ei tohi,» sõnas Ints. «Ma tean ka, et see niimoodi ei ole. Varasemas minevikus on samuti sellist kraanivee pakkumisest keeldumist ette tulnud, kuid tükil ajal enam mitte. Tartu söögikohtades ikka antakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles