Selgusid ERMi peahoone turva- ja hooldusfirmad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi valmimisjärgus peahoone turva- ja hooldusfirmad on välja valitud.
ERMi valmimisjärgus peahoone turva- ja hooldusfirmad on välja valitud. Foto: Margus Ansu

Tartus Raadil peagi valmiva Eesti Rahva Muuseumi hoone teenindamiseks on sõlmitud vajalikud tehnohooldus-, heakorra- ja turvateenuste lepingud, teatas Riigi Kinnisvara AS.

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) peahoone tehnohooldusteenuse lepingu sõlmis Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kinnisvara korrashoiu ettevõttega SOL Baltics OÜ kuueks aastaks.

Lepingu järgi on ühel osapoolel iga kahe aasta tagant õigus kokkulepe sanktsioonideta lõpetada. Lepingu maksumus on 1,53 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Heakorrateenuse leping sõlmiti kinnisvara korrashoiu ettevõttega ISS Eesti AS kuueks aastaks võimalusega iga kahe aasta tagant ühe lepingu poole ettepanekul leping sanktsioonideta lõpetada. Lepingu maksumus on 2,4 miljonit eurot, lisandub käibemaks.

Turvateenuste leping sõlmiti kolmeks aastaks turvafirmaga USS Security Eesti AS. Lepingu maksumus on 460 000 eurot, lisandub käibemaks.

RKAS korraldas ERMi peahoone teenindajate leidmiseks väärtuspõhised hanked. Tehnohoolduse- ja heakorrahangete pakkumiste hindamisel kasutati väärtuspunktide arvestamise meetodit, mille kohaselt andis pakkumuse maksumus 60 ja tööprogramm 40 väärtuspunkti.

Tööprogramm koosneb pakkuja poolt koostatud kolmest osast. Esimese osa moodustab organisatsioonilise juhtimise ja kvaliteedikontrolli plaan (12 punkti). Selle eesmärgiks on tagada, et pakkuja (ning tema poolt kaasatavate alltöövõtjate) tehtav töö on kõrgel kvalitatiivsel tasemel, tööd kavandatud ning juhtimine läbi mõeldud.

Teise osa moodustab teenuste korraldamise plaan (20 punkti), mille eesmärgiks on näidata, kuidas töövõtja kavatseb hankija eesmärki saavutada ning milliseid vahendeid ja meetodeid selleks kasutatakse. Kolmas osa on ohutus- ja keskkonnaplaan (8 punkti), mis näitab, kuidas on tagatud objektil tööülesandeid täitvate ja objektil viibivate teiste inimeste turvalisus.

Turvateenuse hanke puhul koosnes tööprogramm kahest osast. Esimese osa moodustas organisatsioonilise juhtimise ja kvaliteedikontrolli plaan (20 punkti) ja teise teenuse korraldamise plaan (20 punkti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles