Kesklinna tuleviku üle käib elav arutelu

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna üldplaneeringuga saavad huvilised tutvuda Poe ja Küüni tänava nurgale paigutatud stendidel.
Kesklinna üldplaneeringuga saavad huvilised tutvuda Poe ja Küüni tänava nurgale paigutatud stendidel. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kesklinna üldplaneeringu esimene avalik arutelu kujunes läinud nädalal hoogsaks ja sellel osales paarkümmend inimest, ütles Tartu linna üldplaneeringu- ja arenguteenistuse juhataja Indrek Ranniku. Arutelu teemaks oli liikluskorralduslikud küsimused.

Ranniku ütles, et keskmesse tõusid tuttavad teemad. Näiteks võeti jutuks jalakäijate võimalus Riia-Turu ristmikku ületada, kõnelejad soovisid ülekäigurada.

Niisamuti tõusis teemana üles Holmi silla rajamine. See kulgeks Vanemuise ja Uueturu tänava pikenduselt sõjaeelse Holmi tänava otsani. Jutt on kergliiklussillast, mis hõlbustaks ühendust turuhoone ja Holmile Atlantise ümbrusse rajatava uue hoonestu vahel.

Ranniku ütles, et ka tema kaldub seda silda toetama, sest Võidu silla rekonstrueerimine ei oleks jalgrattaga jõe ületamisel kuigi suureks abiks.

Praeguses versioonis näeb planeering ette uue kergliiklussilla üksnes Põik tänava pikendusele, see ulatuks turu juurde.

Jutuks võeti Magistri tänavale kavandatav parkimismaja, mis külgneks teiselt poolt Vabaduse puiesteega. Ranniku sõnul ei olnud kahtlust, et vanalinna on tarvis luua parkimisvõimalus, kuid küsimus oli, kas Lutsu raamatukogu fassaad korrusparklaga varjata või mitte.

Huvi tunti ka selle vastu, mismoodi hakkaks toimima kesklinna plaanitav linnaliinide terminal, aga selle kohta selgitas Ranniku, et mõeldud on kahe kaubamaja vahelised busside peatuskohad ühtses stiilis kujundada.

Tartu kesklinna üldplaneeringu avalik väljapanek kestab 19. novembrini.

Planeeringu teine avalik arutelu on 26. oktoobril. Arutelu on mõeldud üldiste ehitus- ja kasutustingimuste tutvustamiseks. See peetakse algusega kell 17 linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna koosolekute ruumis (Raekoja plats 3, tuba 303).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles