Bonzo panustas koolitüdrukute heategevusse lauluga

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bonzo Miina Härma gümnaasiumi laval.
Bonzo Miina Härma gümnaasiumi laval. Foto: Helen Hunt

Kaks Miina Härma kooli tüdrukut Merili Ginter ja Triin Karis ei ole väsinud oma heategeva ettevõtmise «Väike panus, suur mõju» nimel tegutsemast ja korraldasid koolivaheajal heategeva kontserdi diabeeti põdevate laste toetuseks.

22. oktoobri õhtul astusid Minna Härma gümnaasiumi aulas üles end superstaari saates näidanud noored lauljad Annabel Guitar, keda saatis Miikael Johan Tamm ning Kristjan Kannukene, kes saatis ennast ise.

Lõpuks kõndis lavale end juba tõestanud täht Bonzo, kes ütles, et tunnustab väga  noorte ettevõtmist ja lisas, et see läheb talle korda ning seepärast on ta ka kohal.

Kümnenda klassi tüdrukud Triin Karis ja Merili Ginter ütlesid, et neil ei olnud Bonzoga varem mitte mingeid tutvussidemeid  ja nad ei kasutanud ka kellegi eestkostet. Nad leidsid internetist lihtsalt ta telefoninumbri ning võtsid julguse kokku. Bonzole helistas Triin, kes rääkis lühidalt, mida nad teevad ja milleks selline kontsert. Bonzo oli palunud saata enda meilile täpsustav kiri ja paari päeva pärast tuli vastus, et ta on sel õhtul vaba küll ja ta tuleb hea meelega.

Bonzol oli kaasas kaks kitarri ja suupill ning ta täitis kontserdi viimase kolmandiku hulga nauditavate lauludega.

Publik ja kontserdi korraldajad olid rõõmsad kõikide esinejate üle, kellest keegi honorari ei nõudnud. Miina Härma kooli aula ei olnud küll inimestest pungil – saal oli pigem tühi kui täis, aga kõik kes tulid, andsid oma väikese panuse. Ettevõtmine kogus 240 eurot ja see läheb Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühingu kaudu abivajajatele peredele.

Triin Karis ja Merili Ginter alustasid ettevõtmisega «Väike panus, suur mõju» varakevadel linnatänavail ja koolis köögivilja- ja lilleseemnete müügiga, jätkasid oma üritust, kutsudes inimesi käsitööesemeid valmistama ja neid heaks otstarbeks loovutama, ning käisid kogutud asju müümas hansalaadal ja maarjalaadal ning Ihaste linnaosa päeval. 

Tüdrukud on korraldanud ka ühe käsitööpäevaku, kus noored said õppida väikesete öökullide heegeldamist – öökull on nende ettevõtmise talismanlind.

Ettevõtmisel «Väike panus, suur mõju» on ka oma kodulehekülg www.meiepanus.com ning facebooki konto, mida jälgides saab nende seniste ja edasiste tegevustega kursis hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles