Sõdalase kostüüm esindab Londonis Eestit

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Teska enda loodud pahatahtlikku sõdalase kostüümis.
Margus Teska enda loodud pahatahtlikku sõdalase kostüümis. Foto: Erakogu

Tartu Kunstikooli õpilane Margus Teska on meisterdanud uhke sõdalase kostüümi, millega ta täna esindab MCM London Comic con-il virtuaalsete tegelaskujude meistrivõistlustel oma kodumaad. Interneti vahendusel on võimalik talle otseülekande kaudu kaasa elada.

Kostüümi autor Teska on väga uhke, et saab Eestit nii suurel tasandil esindada – esimese meessoost eestlasena just sellel võistlusel. Oma eesmärgiks on ta seadnud kahekümne hulka pääsemise, kokku on osalejaid 26. Seatud sihi reaalsust ei oska noormees hinnata, sest tunnistab, et ka teistel riikidel on väga vinged kostüümid.

Igal osalejal paluti valmistada ka ennast tutvustav klipp. Teska tegi video oma teekonnast Tartu kunstikooli, kus ta alustas ja lõpetas oma kostüümi meisterdamise. Seda klippi näidatakse vahetult enne osaleja lavale tulekut.

Üritusel on plaanis palju pildistamisi, fännidele autogrammide jagamisi ja intervjuusid. Kohal on ka Runescape mängu looja Jagexist, kes soovib filmida kaadreid oma dokumentaalfilmi jaoks. Margus Teska kirjutas oma Facebooki postituses, et jõudis viimasel hetkel välja printida enda tegelaskuju kaardi, mida teiste osalejatega jagada saab. Žüriile vaatamiseks tegi ta kausta kostüümi loomisest.

Tartu kunstikooli õpilase tehtud kostüüm osutus septembri lõpus Tartus korraldatud Jaapani popkultuuri festivalil AniMatsuri kõige sobivamaks Eesti esindajaks. Tegelaskuju pärineb arvutimängust Runescape, kus ta nimeks on Malevolent Warrior, mis tõlkes tähendab pahatahtlikku sõdalast.

Otseülekanne algab täna Eesti aja järgi kell 18 ja virtuaalsete tegelaskujude kostüümivõistlus kell 19.30. Teskale saab kaasa elada www.twitch.tv/eurocosplay või www.youtube.com/eurocosplaytv vahendusel. Eesti esindaja astub  lavale neljateistkümnendana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles