Pildid: Tamme kool sai uue sisustuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lisaks Nooruse tänaval avatud riigigümnaasiumile sisustati sama projekti raames ka Tamme puiesteel asuv koolihoone. Õpilastele meeldib väga, kinnitas kooli direktor Vallo Reimaa.

Pea kõik klassiruumid said uue mööbli. Algklassid pisut väiksemad toolid-lauad, vanemad lapsed suuremad. Õpilastega koos peavad päris palju õppima nüüd ka õpetajad, sest tavapäraste tahvlite asemel on nüüd seintel puutetundlikud, millele on suunatud lähikuva-projektorid. Uusi võimalusi ja kogu tarkvara ja õppematerjale, mida nüüdisaegne tehnoloogia võimaldab kasutada, õpetajad alles uurivad.

Direktori sõnul sai klassiruumide uuendamisel võetud eeskuju Viljandi ja Nõo riigile kuuluvatest gümnaasiumitest. Sama EASi projekti kaudu sai rahastatud nii gümnaasiumi kui põhikooli sisustus, mistõttu ei osanud Reimaa Tamme puiesteel asuva maja jaoks kulunud summat eraldi välja tuua.

Mööbli said ka koolimaja pikad avarad koridorid. Reimaa kinnitusel projekteeriti koolimaja nõukogudeajal, mis nägi ette, et vahetundides jalutavad õpilased ringiratast. Nüüd keegi enam ringijalutamisega ei tegele ja pigem on koridoridest saanud kohad, kus õpilased end just kõige paremini ei tunne. Seal joostakse ning ka koolikonfliktid on altid tekkima, tõdes direktor.

Et seda probleemi lahendada, otsustatigi koridorid liigendada pehme mööbliga, kus saab istuda ja soovi korral ka lamada. Tulevikus on plaanis luua diivanite kõrvale veel lauamänguvõimalused. Samuti tulevad peagi lillealused ja toalilled, et lagedaid seinu veelgi ilmestada. Konfliktid tekivadki siis, kui lapsed ei leia piisavalt rakendust ja tunnevad end samas ebakindlalt, leidis Reimaa.

Veel sai kool sel nädalal kätte uue klaveri, mis rõõmustab muusikaklasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles