Tipptennis jõuab tartlaste ette

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere tennisekeskuses toimub juba teist korda rahvusvaheline tenniseturniir PAF Tartu Open.
Tähtvere tennisekeskuses toimub juba teist korda rahvusvaheline tenniseturniir PAF Tartu Open. Foto: Kristjan Teedema

Nädalavahetusel eelringidega algav ja järgmise nädala lõpuni vältav rahvusvahelise tenniseliidu (ITF) turniir toob Emajõelinna tervelt 17 maailma 1000 parema hulka kuuluvat tennisisti.

Turniiri direktor Egert Ivask märkis, et tegemist on Tartus teistkordselt peetava täiskasvanud meeste madalama astme turniiriga, mis on mõeldud tulevikulootustele. Nimekamatest mängijatest on turniirile tulla lubanud näiteks mullune juunioride maailma parim Andrey Rublev Venemaalt. Mullust turniirivõitu loodab kordama tulla aga Dzimitri Zhyrmont Valgevenest.

Võimalus koguda punkte

Põhiturniirile pääseb otse 24 maailma edetabeli 2000 hulka kuuluvat mängijat. Neile lisanduvad kvalifikatsiooniturniiri kaheksa paremat. Eestlastest pääseb ainsana otse turniirile Anton Pavlov (ATP 904. koht), rääkis Ivask.

Turniir on Ivaski sõnul ellu kutsutud eelkõige selleks, et anda noortele mängijatele võimalus lüüa kaasa kõrgemas konkurentsis ning teenida rahvusvahelisi edetabelipunkte (ATP), et avaneksid võimalused osaleda tugevamatel turniiridel.

Tennis on maailmas väga populaarne spordiala, kinnitas Ivask. Rahvusvahelistele turniiridele pääseb samas mängima vaid see seltskond, kes on kogunud edetabelipunkte. «Ühest-kahest punktist selleks ei piisa,» tõdes Ivask.

Tartusse koguneb üksteisega konkureerima väga kirev seltskond. Palju on Venemaa sportlasi, kellele pakuvad konkurentsi Slovakkia, Prantsusmaa, Saksamaa, Rootsi, Läti ja teiste riikide tennisistid. Eestlaste lootuseks on pääseda kvalifikatsioonist edasi. Kodupublik ootab kindlasti head esinemist Tartust pärit Kenneth Raismaalt ning Vladimir Ivanovilt.

Tuleb uus tribüün

Mullu saatis võistlusi suur publikuhuvi ning tänavu püstitab Tähtvere tennisekeskus pealtvaatajatele tribüüni. See paigaldatakse kolme väljakuga platsile nii, et keskel saaks mängudele kaasa elada umbes 200 pealtvaatajat ja kahel pool tribüüni käivad pidevalt tenniselahingud.

Ivaski hinnangul on tennisehuvilistel sellise tasemega mängijaid kindlasti huvitav jälgida. «Kui harrastaja löögikiirus ei pruugi tipule sugugi alla jääda, siis kõrgemal tasemel mängijate taktikat ja osavust oma silmaga näha on väga paeluv,» ütles ta.

Tartu turniirile järgneb võistlus Tallinnas ja siis Pärnus. Niisiis saavad huvilised elada tipptennisele kaasa kolm nädalat järjest.

Tenniseturniir Paf Open Tartu

Auhinnafond on 10 000 dollarit.

Välja jagatakse 12 ATP-punkti.

Kvalifikatsiooniturniir 24. – 25. okt., võistlused 26. okt. – 1. nov. Tähtvere tennisekeskuses.

Allikas: www.tartutennis.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles