Seajahil kuuli saanud Piirissaare valla hõljuk vajab remonti

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas seajahil kuuli saanud Piirissaare valla hõljuk töötab või ei, selgitab järgmisel nädalal välja saarele minev remondimees.
Kas seajahil kuuli saanud Piirissaare valla hõljuk töötab või ei, selgitab järgmisel nädalal välja saarele minev remondimees. Foto: Sille Annuk

Piirissaarel peetud metsseajahil sai tabamuse ka kuuri all olnud valla hõljuk. Kui tõsised on vigastused, pole veel selge, kuid jahimehed on lubanud hädavajaliku sõiduriista remondi eest hoolitseda.

Piirissaare vallavanem Liina Miks käis kolmapäeval koos politseiga saarel uurimas, missuguseid vigastusi sai laupäevasel seajahil valla hõljuk. «Hõljukit on vaja parandada, aga saame hakkama, jahimehed lubasid kõik oma kulul korda teha,» ütles vallavanem.

Hõljuki vigastustest ta rääkida ei soovinud. «Ma pole võtit süütelukus keeranud ega tea, kas hõljuk töötab või ei,» märkis Liina Miks. «Jahimehed toovad järgmisel kolmapäeval saarele remondimehe, siis selgub, mis on hõljukil viga ja kas remondimees jõuab kõik ühe päevaga korda teha. Loodame, et ta saab kiiresti hakkama.»

Lask läks mööda

Juhtunu pärast Piirissaarel käinud Tartu konstaablijaoskonna piirkonnapolitseinik Anti Peiponen teatas, et 17. oktoobril saarel korraldatud metsseajahi käigus tegi 50-aastane jahimees lasu suunaga järve poolt Tooni küla poole. Lask läks aga sihitud metsseast mööda ja kuul tabas metallangaari, kus seisis Piirissaare valla hõljuk.

Rikošetist sai tabamuse hõljuki vasakpoolne peegel, mis purunes. Kuul läbis ka salongi ja kompressoriruumi ning jäi pidama ukse sisse. Anti Peiponeni sõnul ei olnud kolmapäeval veel teada, kui tõsised on tekitatud kahjustused.

«Selleks tuleb hõljuk tööle panna ja kontrollida, mil määral tuleb parandustöid läbi viia,» selgitas ta ning lisas, et tekitatud kahju hüvitamise osas lepivad kokku lasu teinud jahimees ja Piirisaare vallavalitus.

Jaht jätkub

Seda, kas jahi käigus rikuti jahipidamise ohutusnõudeid, kontrollib keskkonnainspektsioon. Politsei on õnnetusjuhtumi fikseerinud.

Meeksi jahiseltsi 60 jahimeest küttisid laupäeval Piirissaarel seitse põtra ja viis metssiga.

Viimased on sel sügisel saarel palju kurja teinud: Piiri, Tooni ja Saare külas on majapidamiste õued ja aiamaad üles songitud. Vallavanem kinnitas, et metsseajaht saarel jätkub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles