Linn kavandab politseimaja juurde fooriga ülekäigurada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu politseimaja juurde jõudmiseks kipub osa jalakäijatest liiklusreegleid rikkuma.
Tartu politseimaja juurde jõudmiseks kipub osa jalakäijatest liiklusreegleid rikkuma. Foto: Margus Ansu

Politseimaja juurde Riia tänavale kavandab Tartu linnavalitsus fooriga ülekäigukohta, sest inimesed ei kasuta tihti läheduses asuvaid ülekäiguradasid, vaid jooksevad otse üle neljarealise tänava.


Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak kinnitas, et ülekäigurada kavandab linn Riia tänavale politsei palvel. Lisaks politseile ja kodakondsusbüroole tegutseb selles kvartalis ka suur ehituspood ning mitmeid teisi asutusi. Liikluskoormus on selles piirkonnas kasvanud.

Fooriga ülekäik muudaks praegusest oluliselt ohutumaks ka autode vasakpööret politseimaja eest Riia ringi suunas.

Kas foori rajamine lähiajal õnnestub, sõltub eurotoetusest. Nimelt taotleb linn raha projektist ESTLATRUS TRAFFIC, mis peaks aitama arendada Eesti, Läti ja Venemaa rahvusvaheliselt tähtsaid liikluskoridore. Haagi sõnul on taotluste hulk suur ning konkurents eurorahadele tihe.

Kui linna projekt leiab toetamist, tuleb Riia tänavale lisaks fooriga ületuskohale ka neli kiirustablood ning liiklusloendurid, et fikseerida liiklusvood Riia tänaval.

Linn avaldas soovi saada 3 911 650 krooni toetust, millest omaosalus oleks 391 165 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles