Ebakindlus seab ohtu erakoolide arenguplaanid

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Waldorfi gümnaasiumi lapsevanemad Kadri Artma (vasakult), Siim Angerpikk ja Ahto Kivi (paremal) ning juhataja Triin Iva (paremalt teine) on mures, kuidas tagada, et pikaajalised hariduselu puudutavad otsused ei sõltuks vaid poliitilistest mõjudest.
Tartu Waldorfi gümnaasiumi lapsevanemad Kadri Artma (vasakult), Siim Angerpikk ja Ahto Kivi (paremal) ning juhataja Triin Iva (paremalt teine) on mures, kuidas tagada, et pikaajalised hariduselu puudutavad otsused ei sõltuks vaid poliitilistest mõjudest. Foto: Margus Ansu

Ehkki Tartu linn lubab jätkata erakoolide toetamist, ei saa pikaajalisi arenguplaane teinud koolid ega neis käivate laste vanemad olla kindlad, kui kaua see hea tahe kestab.

Tartu Waldorfi gümnaasium kolis tänavu jaanuaris laenuraha abil ostetud suurde koolimajja, milles asus varem maaülikooli peahoone. Kümneaastane laen võeti teadmisega, et omavalitsustel on kohustus maksta koolile tegevuskulude toetust, mis moodustab kolmandiku kõigist kooli tuludest.

Läinud aasta lõpus, vahetult peale koolimaja ostmist, otsustas riigikohus, et riik ei saa panna omavalitsustele erakoolide toetamise kohustust, andmata neile selleks vajalikku raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles