Uued näitused Tartu kunstimajas

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pusa «Õitsemise aegu»
Pusa «Õitsemise aegu» Foto: Repro.

Tartu kunstimajas avatakse sel nädalal kaks uut näitust: neljapäeval Johnson ja Johnsoni «331,57» ning reedel Pusa «Risomnia».

Johnson ja Johnsoni näol on tegemist kahe skulptoriharidusega kunstniku Taavi Talve ja Indrek Kösteriga. «Palgatööga on ju nii, et ühed tahavad rohkem saada, teised vähem maksta. See on nagu loodusseadus, et kusagil on piir, mingi mõistlik tasakaal. No ja see piir ongi nagu miinimumpalk. Ega see ole taevast alla kukkunud number. See on ju välja arvutatud, et mõne töö eest ei saagi rohkem maksta, ja paljud ei taha rohkem teha ka. See on nagu mõistlik lihtsalt, kirik keset küla ehitada. Püüame üksteisest ikka aru saada,» tutvustasid mehed näituse kontseptsiooni.

Piret Bergmanni ehk Pusa esitleb oma viimaste aastate loomingut, kus kunstnikule omaselt ei puudu eredad värvid ja katkematud jooned.

«Ma ei oska öelda, kas ma maalides olen Risomnias või põen risomniat, aga mulle tundub, et see sõna kirjeldab kõige paremini minu viimaste aastate loomingut,» avas Pusa näituse pealkirjaks pandud leidsõna tagamaid. «Maalin justkui kogu aeg ühte maali, mis jätkub järgmistel lõuenditel, mõnikord kohe eelmise maali kõrvalt, mõnikord tuhandeid ruutkilomeetreid eemal. »

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles