Maadlejad lõid kaasa kahel jõuproovil

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel enim võite teeninud Karlis Ander All (sinises).
Nädalavahetusel enim võite teeninud Karlis Ander All (sinises). Foto: Erakogu

Koolivaheaja esimesel päeval osalesid Tartu linna ja maakonna noored maadlejad kahel võistlusel, millest üks korraldati Vigalas ja teine Lähtel.

Vigalas peeti tosina klubi osalusel ägedaid lahinguid, kus võitlesid ka Kalev/Englase maadluspoisid. Lähtel maadlesid maakonna poisid ja tüdrukud õpilaste ja kadettide meistrimedalitele.

Vigalas piirdus mõnede meie poiste jõukatsumine küll vaid avaringiga, kuid kogemuse saamiseks oli sellest palju kasu, leidis maadlustreener Kristjan Press. Mitmed noormehed püsisid konkurentsis  finaalideni. Kergeim tartlane, Karlis Ander All, võitis ülekaalukalt neli kohtumist, viimases sai ramm otsa ning tasuks väärt pronksine autasu.

Poiste raskekaalus kergeimana osalenud Robin Samarüütel oskas võita oma vastaseid nipitades ja väsitades, kirjeldas Press. Kahjuks ilmus finaalis tema võtetesse väike kõhklus ning vastane saigi oodatust lihtsama võidu. Hiljutisele turniirivõidule lisandus sel korral hõbedane autasu ning loomulikult kasulik võistluskogemus, leidis treener.

Kambja 11-aastane poiss Georg Kristerson on varmas osalema erinevate võimalustega võistlustel. 42 kg kaaluv maadleja madistas seekord kuni 50 kg kaalunud eakaaslastega ja maitses magusaid treeninguvilju. Tulemuseks kindel esikoht. Lõpuks osales julge nooruk ka kadettide vanuserühma jõuproovil ja sai kuni 45 kg kaalus vastaseks tänavuse Eesti vabamaadluse meistri. Võimalus heitesoorituseks oli selleski matšis olemas, kuid alles kaks aastat harjutanud Kristensoni üllatusvõit jäi seekord kogemuste puudumise taha.

Lähtel selgusid Tartumaa parimad õpilaste, kadettide Kreeka-Rooma stiilis ja tüdrukute maadluses. MK Jaan poisid võitsid enam kui pooled esikohtadest. Võidukad olid Kevin Hilpus, Kalmer Kiiver, Reno Rene Padar, Robin Johannes Padar, Mihkel Karus, Eerik Lepaste ja Tauri Tadolder.

Tüdrukutega kokku said SK Peipsiäärsed neli esikohta: võitsid Dens Vitsõn, Vjatšeslav Artasov, Maria Kozlova ja Anastasia Kruglova. TÜ ASK parimad olid Andreas ja Martin Lõvi, võitja oli ka Kert Sarik. Tartu valla SK-st mitmetel noorteturniiridel esikolmikusse jõudnud Kalmer Kukk oli kodumatil parim. Tauri Lill ja Kevin Mihhailov said samuti esikoha. Viktoria Vesso ja Mihkel Jakobi olid EMÜ SK tublimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles