Purjus parvetajaid ootab kahjunõue

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle-eelmisel nädalal juhtunud parveõnnetus lõhkus küll purskkaevu kinnituskonstruktsiooni, kuid purskkaevu lambid ja pump jäid kokkupõrkes terveks.
Üle-eelmisel nädalal juhtunud parveõnnetus lõhkus küll purskkaevu kinnituskonstruktsiooni, kuid purskkaevu lambid ja pump jäid kokkupõrkes terveks. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus tahab ülemöödunud nädalal Emajõel parvsaunaga vastu purskkaevu sõitnud ning  selle kinnituskonstruktsiooni lõhkunud seltskonnalt nõuda sisse ligi tuhande euro  suuruse kahjutasu.

Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et parvsaunaga purskkaevule tekitatud kahjud on kokku löödud ning koos erakorralise väljatõstmise kuluga teeb see natukene alla tuhande euro. «Andsime oma nõude suuruse ka veeteede ametile teada,» lausus ta.

Linna kahjunõue ei jää aga parvetajatele ilmselt ainsaks rahaliseks kuluks, sest meresõiduohutuse seaduse järgi võib parve omanikule määrata õnnetuse põhjustamise eest karistuseks veel kuni 300 trahviühikut ehk 1200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles