Seajahil sai pihta saarerahva hõljuk

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssead on Piirissaarel tänavu täiesti üle piiri läinud: Piiri külas on nad selle majapidamise õue uksealuseni üles tuhninud. Sama «tööd» on need loomad teinud ka Piiri ja Tooni külas.
Metssead on Piirissaarel tänavu täiesti üle piiri läinud: Piiri külas on nad selle majapidamise õue uksealuseni üles tuhninud. Sama «tööd» on need loomad teinud ka Piiri ja Tooni külas. Foto: Erakogu

Metssigade seatembud  on Piirissaarel tänavu läinud üle igasuguse piiri ja saarerahvas kutsus appi jahi­mehed. Peale sigade ja  põtrade sai jahil aga pihta  ka varju all olnud hõljuk.  Kui tõsiselt, on selgitamisel.

Piirissaare rahvas on aastaid metssigadega hädas olnud, tänavu on need loomad aga eriti tegusad: Piiri, Tooni ja Saare külas on majapidamiste hoovid üles tuhnitud. «Nagu sõjaolukord,» iseloomustavad kohalikud otse majauste ees avanevaid vaatepilte.

Metssigade pärast ei kasvata saarel naljalt enam keegi kartulit. Kes seda siiski teeb, peab enamasti kahetsema, näiteks Tooni külas jäi üks selline potipõllumees oma loodetud saagist ilma juba juunis. Kui aiamaal kartulit pole, siis sead sibulapeenraid ei ründa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles