Geenivaramu juht avalikustas oma geeniinfo

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Eesti geenivaramu juht Andres Metspalu vajutas klahvile Enter ja seinale ilmus pilt, see andis aimu, millisel kujul on tänapäeval võimalus esitada järeldusi, mida uus tehnoloogia suudab välja lugeda inimese DNAst. Metsapalu enda DNAd on analüüsitud 1261 kliinilise seisundi osas.
Tartu ülikooli Eesti geenivaramu juht Andres Metspalu vajutas klahvile Enter ja seinale ilmus pilt, see andis aimu, millisel kujul on tänapäeval võimalus esitada järeldusi, mida uus tehnoloogia suudab välja lugeda inimese DNAst. Metsapalu enda DNAd on analüüsitud 1261 kliinilise seisundi osas. Foto: Kristjan Teedema

Reede õhtul umbes kell veerand kuus esitles professor Andres Metspalu geenivaramus personaalset infot, mille üks tarkvaraprogramm oli tema enda isiklikke geeniandmeid sõeludes välja peilinud.

Paarsada inimest, kes olid kogunenud personaalmeditsiini infopäevale, said tööpäeva lõpuks kätte niisiis kirsi tordil.

Teisisõnu, nad said näha, milline on personaalmeditsiini teerajaja Andres Metspalu isiklik geenipõhine terviseinfo ehk mida praktilist on seal kirjas mehe kohta, kes on enam kui 60 aastat vana, ülekaaluline ja töötab stressirohkes keskkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles