Pesce sai nime kalatööstuselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hellitavalt kutsutakse seda varjupaigakassi Pessuks, kuid ametlik nimi kõlab peenemalt ja võõrapäraselt. Pesce nimel on selge põhjus.

Tartu koduta loomade varjupaigas oli täna koduootel umbes 150 kassi. Nende puhul, kes hiljuti toodud, on veel väike lootus, et omanik tuleb. Mõnedel on ees terviseprotseduurid, kuid terve hulk toredaid loomi rõõmustaks, kui uus omanik neid otsima tuleks.

Üks sellistest on emane kass Pesce, kes on varjupaigas elanud juba mai algusest. Kolmevärviline tragi ja mänguhimuline loom leiti Kõrveküla kalatöötuse juurest, kus ta ringi uitas. Tema nimi tähendabki itaalia keeles kala. Tõsi, varjupaigarahvas kutsub teda hellitavalt Pessuks.

Pesce on vanuse poolest noorem täiskasvanu, paari-kolmeaastane. Senise käitumise järgi arvavad varjupaiga töötajad, et Pesce sobiks rahulikule inimesele. Loom on iseseisev ja sülle väga ei kipu, aga kui sülle juba võtta, siis plagama ka ei pista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles