Džungel meelitab kesklinnast eemale

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džungli eestvedajad Marko Toots (vasakul) ja Madis Masing loodavad, et uus klubi õnnestub Tiigi tänava lõpus juba detsembris ametlikult käima lükata.
Džungli eestvedajad Marko Toots (vasakul) ja Madis Masing loodavad, et uus klubi õnnestub Tiigi tänava lõpus juba detsembris ametlikult käima lükata. Foto: Margus Ansu

Tuntud kanepi legaliseerimise pooldaja Madis Masing soovib teha Tiigi tänava endise politseihoone garaažidesse alternatiivklubi Džungel, kus korraldada noortele pidusid ja kontserte. Kanepit Masingu sõnul klubis pruukida ei lubata.

Uue klubi ruumid asuvad aadressil Tiigi 67, kus veel viisteist aastat tagasi tegutses Tartu liikluspolitsei. Praegu kuulub kõnealune kinnistu OÜ-le Tiigi Invest, kes on vanast hoonekompleksist andnud neli garaaži Masingule rendile.

«See ei tule ööklubi, pigem kogukonnaklubi või sotsiaalklubi,» täpsustas Masing klubi suunitlust. Ta märkis, et on uue koha käimalükkamisega tegelenud juba poolteist kuud. «Oleme ruume puhastanud ja koristanud ning võtnud seintelt krohvi maha,» sõnas Masing. Ta soovis oma sõnul alguses teha Tartusse pelgalt väikest söögikohta.

Sobilikke ruume otsis ta kolm aastat, kuid ei leidnud. Augustis sattus Masing aga Tour d’öö lõpuüritusele, mis toimus sama hoonekompleksi sisehoovis. «Tuuri peakorraldajatelt saingi krundiomaniku kontaktandmed ja meil on olnud väga hea koostöö,» ütles Masing.

Pood ja kohvikud

Nüüdseks on Džunglis peetud ka esimesed mitteametlikud peod, mis on Masingu sõnul kujunenud ootamatult rahvarohkeks. Paraku segasid vali muusika ja tänaval sumisenud noored ümberkaudseid elanikke ning mitmel korral käis kohal politsei.

Päras seda otsustas Masing viia peoruumi üle krundi sisehoovi avanevasse garaaži.

«Oleme tegelenud selle heliisolatsiooniga ning kui eelmisel nädalavahetusel oli meil Tartu üliõpilasteater, siis seda pidu naabrid enam ei kuulnud,» lausus Masing. Garaaži uksi oli tõepoolest polsterdatud kasutatud madratsitega.

Masingu idee järgi võiks nädalavahetustel olla klubis kontserdid ja peod, nädala keskel saaks aga mängida näiteks lauatennist.

Samuti soovib Masing teha garaažidesse ökopoe ja kohvikuala, kus on arvestatav roll taimetoidul. «Tahame võimalikult palju kohalikku toorainet kasutada. Aga võiks olla ka eksootilisi toite. Me tahame, et see oleks selline koht, kus on soe, valge, palju taimi ja hea olla,» sõnas Masing.

Ta tõdes, et minna on pikk tee. Esiteks tuleb taotleda linnalt ruumide kasutusotstarbe muutmist ning hiljem peab kõik vastama päästeameti- ning veterinaar- ja toiduameti nõuetele.

Kesklinnast kaugemal

«Me käivitame klubi legaliseerimise protsessi sellel nädalal. Moodustame MTÜ ja teeme linnale taotluse,» lausus Masing. Ta prognoosis, et kui kõik läheb libedalt, tehakse klubi ametlikult lahti detsembris. Džungel võiks Masingu sõnul olla mõnes mõttes ka vastukaaluks Genialistide klubile, mis on tema hinnangul muutunud liiga kommertslikuks.

«Me teeme nendega väga palju koostööd, aga tavatudengitele on ta muutunud liiga kalliks. Ehedust jääb aina vähemaks. Aga Tartu on ju noorte ja kultuuri linn, ma ei näe siin dubleerimist,» lausus Masing.

 Küsimusele, kas uues klubis saab ka kanepit suitsetada, vastas Masing eitavalt. «Kuigi ma olen kanepi pooldaja, lähtume Eesti Vabariigi seadustest. Aga kui seadused muutuvad, siis oleme valmis ka klubi poliitikat muutma,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles