Tartlased vaatavad koos kümnete tuhandetega silmast silma

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmside ürituse algusest on möödunud viis minutit.
Silmside ürituse algusest on möödunud viis minutit. Foto: Margus Ansu

Kümmekond noort istus täna kell 17 Tartu raeplatsile suudlejate purskkaevu lähedale kivisillutisele, istumise all kaasa võetud võimlemismatid. Kohale oli toodud ka kaks tooli ja laud, mille taha mahtus ühekorraga üks paar. Mõned istusid kõnnitee serva ehitatud pinkidel. Nad kõik vaatasid rahvusvahelises ettevõtmises osaledes oma paarilisele vähemalt minuti silma.

Osa jäi teineteist vaatama kauemaks. Mõned eelistasid istumise asemel vastakuti seista. Mõni paar läks pärast ainitist silmitsust lahku lihtsalt niisama, mõni tegi lahkumiskallistuse. Esimesel viiel minutil oli osalejaid kokku viis-kuus paari. Kavakohaselt lõpeb selline tegevus täna kell 20.

Sel moel osalevad tartlased ülemaailmses silmside eksperimendis. Selle võtsid Tartus ette korraldajad eesotsas Sten Pihotaloga ja koostöös liikumisega The Liberators International.

Eksperimendis võivad osaleda kõik, kes viibivad sel ajal kesklinnas. Silmavaatamisi on videosse jäädvustamas kolm-neli kaamerat, salvestisi võidakse kasutada ülemaailmse video loomiseks, et edendada inimkonna solidaarsust ja anda edasi rahusõnumit.

Sten Pihotalo andmetel, mis pärinevad täna hommikust, on eksperimendis kogu maailmas osalejaid ühtekokku 120 000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles