Auhinnamäng lõppenud: torni saladus lahendatud

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asi klaar: Tartu kesklinna rajatava ärikeskuse ette kerkinud torn juhib õnnetuse korral maa-alustest parklatest suitsu välja.
Asi klaar: Tartu kesklinna rajatava ärikeskuse ette kerkinud torn juhib õnnetuse korral maa-alustest parklatest suitsu välja. Foto: Kristjan Teedema

Mis torn on kerkinud Tartu kesklinna, küsis Tartu Postimees oma kodulehel lugejatelt. Rõõmuga anname teada, et tartlastega on kõik korras, vastajatel jätkus nii teadmisi kui ka fantaasiat ja vaimukust.

Aga mis torniga on Riia tänava algusse rajatava uue ärikeskuse juures siis tegemist?

«See on parklakorruste suitsuväljaviske kanal,» selgitas koos ASiga Ehitusfirma Rand ja Tuulberg kesklinna vana kaubamaja asemele uut ärikeskust ehitava ASi Ehitustrust juhatuse liige Marko Raudsik. «Sellest tornist tõuseb suitsu vaid siis, kui maa-aluses parklas peaks puhkema tulekahju. Loodame, et sealt ei tule kunagi suitsu.»

Osa tornist jääb sambana esimese ja teise korruse piirile ehitatava varikatuse alla, osa ulatub sellest kõrgemale.

Tartu Postimehe auhinnamängus osales 37 inimest. Õige vastuse andis OÜ Viva Insener insener Mart Sibul.

Oma fantaasiat kasutanud vastajad pakkusid näiteks, et tegu on kaitse- ja luuretorniga üle tänava asuva kaubamaja vastu või siis kellatorni, Tartu uue katlamaja korstna, kolmekorruselise miljonikäimla ja kesklinnast Lõunakeskusse viiva kiirtee tunneli sissepääsuga.

Tartu Postimehe toimetuse poolehoid kuulub ettevõtja Marko Kutmani pakutud vastusevariantidele. Tema arvates paistab torn olevat katse saada Tartusse uus kõige kõrgem kabinet ehk pürgida kõrgemale, kui naabruses Plasku "korgi" kontoris töötav ettevõtja.

Võis juhtuda, et katsetajate ramm lõppes enne eesmärgi saavutamist. Aga pole välistatud seegi, et RMK rajab Tartusse uue matkaraja, kuhu traditsiooniliselt püstitatakse ka vaatetorne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles