Peatreener lahingust Paidega: meie jaoks on nüüd kõik ellujäämismängud

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka peatreener Indrek Koser.
Tammeka peatreener Indrek Koser. Foto: Kristjan Teedema

Tartu JK Tammekal seisab eeloleval pühapäeval ees ülioluline kohtumine Paide linnameeskonnaga. Kaotuse korral ähvardab Taaralinna esindusmeeskonda kõrgemast seltskonnast välja kukkumine.

Neli vooru enne hooaja lõppu on Tammeka küll kaheksandal kohal ehk jääks meistriliigasse püsima, kuid üheksandal kohal paiknev Viljandi Tulevik ning kümnes, Paide linnameeskond, jäävad maha vaid ühe punkti võrra. Seega on pühapäeval jagamisel väga tähtsad punktid.

«Usun, et lõplik väljakukkuja ja üleminekumängudele minev meeskond selguvad alles viimases voorus, seega on tegelikult kõik alles jäänud kohtumised nii meile kui ka teistele tabeli lõpus paiknevatele klubidele ellujäämismängud,» ei nõustunud Tammeka peatreener Indrek Koser päriselt väitega, et pühapäevase kaotuse korral võiks tartlased hakata vaikselt kõrgliigaga hüvasti jätma. «Seetõttu on ka selge, et viigipunkt ei saa meile selles mängus rahuldust pakkuda. Seda enam, et Paidel on jäänud pidada kohtumised Tuleviku ja Pärnuga.»

Paide linnameeskonna peatreener Meelis Rooba märkis, et kuigi neil seisab ees kolm matši lähikonkurentidega ehk kõik oleks justkui nende endi kätes, ei saa väita, et nad oleks seetõttu eelisseisus. «Meie oleme ikkagi viimased ja meil on punkte vaja, seega peame riskima ja üritame domineerida. Vastased võivad aga mängida kaitsest lähtudes,» lausus ta.

Mõlemal meeskonnal on pühapäevases mängus olulisi puudujaid. Tammekal ei saa hoiatuskaartide tõttu kaasa teha keskkaitse tugisammas Kaarel Kiidron ning Paidel on hooaja lõpuni audis vigastusega nigeerlasest ründaja Jasper Uwaegbulam.

Kui Tammekal on Kiidroni asendajana välja käia Kevin Anderson, siis Paide tunneb hooaja jooksul seitse väravat löönud Uwaegbulamist kindlasti puudust, seda enam, et Meelis Rooba sõnul on just väravavõimaluste kehvast realiseerimisest kujunenud tema hoolealuste tänavune suurim murekoht.

Seniste mängude põhjal võib ehk favoriidiks pidada Tammekat. Tartu esindusklubi on kolmest omavahelisest matšist võitnud kaks, üks kohtumine on lõppenud viigiga. Paide ja Tammeka kohtumine algab 18. oktoobril kell 14 ning seda on otsepildis võimalik jälgida ka Postimees.ee portaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles