Tartus toimuvad luule lugemise Euroopa meistrivõistlused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Kareva luuletus rongiaknal.
Doris Kareva luuletus rongiaknal. Foto: Edelaraudtee

Tartus toimuvad 19.-21. novembrini luule lugemise Euroopa meistrivõistlused, kus on osalejaid pea 20 riigist.

Poetry Slam ehk eesti keeli luuleprõmm on iseenda paberkandjal avaldamata luule võistuesitamine, millel on teatud reeglid, žürii ning ka võitja. Alguse sai prõmmimine 80. aastatel Ameerika Ühendriikidest ning jõudis 90. aastatel Euroopasse, märgivad korraldajad.

Võistlejatel on vaid loetud minutid, et avaldada muljet publikule, kes hiljem neile ka punkte annab.

Euroopa esivõistlused luuleprõmmus toimusid esimest korda aastal 2009 Berliinis ja selles üritustesarjas võistlevad kõik oma maade meistrid.

Novembris on Tartusse meistrivõistlustele oodatud esindajaid vähemalt 19 riigist – Serbiast, Horvaatiast, Norrast, Hollandist, Tšehhist, Portugalist, Eestist, Belgiast, Ungarist, Itaaliast, Leedust, Ühendkuningriigist, Prantsusmaalt, Austriast, Hispaaniast, Šveitsist, Rootsist, Saksamaalt ja Soomest.

Võistluste peakorraldajad on Eesti Kirjanduse Selts, Eesti Kirjanike Liit ja Kultuurkorraldus MTÜ. Üritust toetavad Tartu linn, Eesti Kultuurkapital, kultuuriministeerium, Eesti Kirjanike Liit ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles