«Supilinna salaseltsi» saadab rahvusvaheline edu

Liina-Jaanika Seisler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Jakob Vibur, Arabella Antons ja Mika Keränen Schlingeli filmifestivalilil publikupreemiat vastu võtmas.
Karl Jakob Vibur, Arabella Antons ja Mika Keränen Schlingeli filmifestivalilil publikupreemiat vastu võtmas. Foto: Internationales Filmfestival SCHLINGEL

Menukas koguperefilm «Supilinna salaselts», mida käis Eesti kinodes vaatamas üle 91 000 vaataja, on saanud tunnustust ka välismaal: pälvinud publikupreemia Saksamaa suurimal lastefilmifestivalil Schlingel ja Zürichi filmifestivalil Šveitsis.

««Supilinna salaselts» on saanud sooja vastuvõtu osaliseks rahvusvahelistel filmifestivalidel, eriti aga Saksamaal ja Šveitsis, kus linastusi saatis aplaus koos publikupreemia auhinnaga,” kommenteeris lastega festivalidel käinud Mika Keränen, kelle lasteraamatud on filmi aineks. «Nüüd võib olla kindel, et film on võitnud ka välismaa filmisõprade südame,» kinnitas kirjanik.

Film on valitud mitmete rahvusvaheliste filmifestivalide programmi, lisaks Saksamaale ja Šveitsile on see juba linastunud veel laste- ja noortefilmide festivalil Reykjavikis. Koguperefilmi näidati ka Euroopa suurima, Cannes’i filmifestivali filmiturul Eesti paviljonis ning järgmisena linastub see juba Riias, Saksamaal Cottbusis ja Lübeckis ning Valgevene ja Tšehhi festivalidel. Samuti on filmi oma programmi lisanud Cinekid, laste- ja noortefilmide festival Hollandis, ning ookeanitagune filmifestival Chicagos. Järgmise aasta märtsis jõuab «Supilinna salaselts» filmilevisse Soomes ja peagi linastub Prantsusmaal.

«Supilinna salaselts» on Mika Keräneni lastekrimkadest innustust saanud koguperefilm. Supilinna salaseltsi kuuluvad neli julget last, nad lahendavad põnevat müsteeriumi, mille käigus tuleb sukelduda ajalukku, pista rinda vastasjõuguga ning kasvatada oma vanemaid.

Seiklusfilmi võtted olid eelmisel suvel Tartus ja Lõuna-Eestis. Laste rollidesse kandideeris üle 5800 lapse. Supilinna lapsi mängivad Olivia Viikant, Karl Jakob Vibur ja Hugo Soosaar Tallinnast, Arabella Antons Tartust, Gregor Kelder Saaremaalt, Sten-Markus Rohtla Rakverest ning Meriliis Lillemägi Pärnust. Laste kõrval näeb ekraanil Evelin Võigemasti, Mirtel Pohlat, Karin Raski ja teisi Eesti tuntud näitlejaid. «Supilinna salaseltsis» tegi näitlejadebüüdi ka endine sumomaadleja Kaido Höövelson.

Filmi produtseeris Eesti filmistuudio Nafta Films. Selle režissöör on Margus Paju ning stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja värskelt Oscariga pärjatud Christian Gamst Miller-Harris (Taani). Filmi produtsendid on Esko Rips ja Diana Mikita koos Soome kaasprodutsendi Jesse Fryckmaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles