Piltuudis: talisuplejad saavad jõe äärde sõita legaalselt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keelumärk Emajõe ääres, millel talisuplejatele ja hooldussõidukitele läbipääsu lubav lisatahvel.
Keelumärk Emajõe ääres, millel talisuplejatele ja hooldussõidukitele läbipääsu lubav lisatahvel. Foto: Margus Ansu

Aastaid on talisuplejad, kelle seas ka kõrgemaid linnaametnikke ja politseinikke, sõitnud Ujula tänava ääres läbi keelumärgi alt, et minna pumbajaama juures Emajõkke ujuma. Hiljuti keelumärgile paigaldatud täiendav silt muutis aga läbisõidu ujujatele legaalseks.

«Välja arvatud hooldussõidukid ja talisuplejad» teatab keelumärgi alla paigaldatud tahvel, andes nüüd läbisõiduõiguse ka neile, kes jahedas vees ujumas armastavad käia. Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi kinnitusel tuli initsiatiiv talisuplejate poolt, et muuta nende autoliiklus keelumärgi piirkonnas korrektseks.

Keelumärgi lasi linn jõe äärde pumbajaama juurde viivale teele püstitada juba ammu. Seda selleks, tänavate kastmisautod saaksid seal vett ammutamas käia nii, et parkivad autod neile ette ei jääks. Nüüd linnas selliseid autosid enam ei sõida ja pumbajaam on paljuski oma funktsiooni minetanud. «Päris üldkasutatavaks parklaks ei tahtnud me seda siiski teha,» nentis Haak.

Linnaujulast ülesvoolu asuv väike ujumiskoht on üsna aktiivses kasutuses. Esimesed ujujad saabuvad hommikuti kella 6 ajal ja suplus käib veel ka õhtupimeduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles