Maalide väljapanek tuli kokku sobitada

Kadri Asmer
, Kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-kunstisalongis on ühes nurgas teineteise all «Tänaval» (2014, vasakul ülalt) ja «Sobitumine» (2015) ning «Ekslemine» (2014) ja «Seitsmevennapäev» (2015).
E-kunstisalongis on ühes nurgas teineteise all «Tänaval» (2014, vasakul ülalt) ja «Sobitumine» (2015) ning «Ekslemine» (2014) ja «Seitsmevennapäev» (2015). Foto: Kristjan Teedema

Möödunud on kolm aastat Maris Tuulingu viimasest isikunäitusest E-kunstisalongis – kunstnik on jäänud kindlaks nii oma kunstilistele põhitõdedele kui ka käekirjale ning näitab veenvalt jutustamisoskust visuaalse keele abil.

17 tööst koosneva näituse pealkiri «Sobitumine» viitab Maris Tuulingu sõnul teoste väga erinevale temaatikale, mistõttu tuli praegune väljapanek sõna otseses mõttes kokku sobitada.

Pealkirjaga läheb kokku ka kaks välja pandud samanimelist figuraalset kompositsiooni: «Sobitumine 1» ja «Sobitumine 2» (mõlemad 2015). Näitusel eksponeeritud tööd on valminud 2014. ja 2015. aastal ega ole senini suurema avalikkuse ette jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles