Eakad inimesed vajavad uutmoodi lelusid

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldaja Pille Vulff näitab teksapükstest tehtud põlle, mille ühest taskust leiab taskupeegli ja teisest vispli. Põlle õmblemisel saab hästi edendada taaskasutust.
Hooldaja Pille Vulff näitab teksapükstest tehtud põlle, mille ühest taskust leiab taskupeegli ja teisest vispli. Põlle õmblemisel saab hästi edendada taaskasutust. Foto: Margus Ansu

Kui vaimse tervise  õppejõud Janika Pael asus eakatele inimestele näitama põllesid, millel on liiga palju taskuid, nööpe ja lukke, ei osanud publik selle peale  midagi kosta. Hooldaja  Pille Vulff aga rõõmustas –  nii andekad asjad!

Tartu tervishoiukõrgkooli õppejõud Janika Pael tuli juba suvel mõttele valmistada ajaveetmisvahendeid dementsussündroomiga inimestele ning kutsus kaastöötajaid appi.

Sügiseks said valmis kolm pealtnäha väga pentsikut põlle, millel on lisaks rohketele taskutele ka lukke, trippe, narmaid ja nööpe. Peale põllede valmis kaks puidust töölauda, kuhu on peale kruvitud riive, käepidemeid ja haake ning muid vidinaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles