Komöödias maailma loomisest mängib Tbilisis sündinud näitleja

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses «Algused» on publiku ees kolm näitlejat: Natali Lohk, Mait Joorits ja Eduard Salmistu (tagaplaanil).
Lavastuses «Algused» on publiku ees kolm näitlejat: Natali Lohk, Mait Joorits ja Eduard Salmistu (tagaplaanil). Foto: Heigo Teder / Rakvere Teater

Sadamateatris saab 12. oktoobri õhtul vaadata Rakvere teatri komöödiat «Algused», mille üks osatäitjaid Natali Lohk on seotud oma elusaatusest tingitud erilise keeleoskuse tõttu viimasel ajal tihedasti Vanemuisega.

Nimelt on ta tõlkinud gruusia keelest Avtandil Varsimašvili lüürilise armastusloo «Armastan! Armastan! Armastan!». Vanemuises esietenduse see autori lavastusena ja põhiliselt noortest näitlejatest koosneva trupiga mullu augusti lõpul. Tänavu 19. septembril mängisid vanemuislased seda Tbilisi Gribojedovi-nimelises teatris, kaasas Natali Lohk, et vahendada näitlejate eestikeelsed repliigid publikule subtiitritena gruusia keeles.

«Meid võeti vastu väga hästi,» ütles gruusia verd eesti näitleja. «Noored tegid suurepärase etenduse ja publik oli ka väga hea – naeris ja nuttis koos näitlejatega. Sõit Tbilisisse oli sada protsenti õnnestumine.»

Kui Tbilisis sündinud Natali oli lõpetanud Gruusias esimese klassi, kolis tema pere Eestisse, kus ta õppis selgeks eesti keele, jätkas haridusteed ning omandas keskhariduse Keilas ja näitleja elukutse Viljandi kultuuriakadeemias aastal 2009.

Rakvere teatri näitleja on ta aastast 2010. Mullu kevadel esietendunud komöödia «Algused» on lavastanud Ameerika eestlane Nils Riess. Natali Lohk on laval koos Mait Jooritsa ja Eduard Salmistuga. Vaatajate ees on lavalugu maailma loomisest. «Minu kehastada on Meg ehk n-ö Eeva,» ütles Natali Lohk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles