Kaheksapaatide regatil Tartus võidutsesid pärnakad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Emajõel meeste paatide 5600 meetri pikkuse distantsiga lõppenud kaheksapaatide regatt tõi Tartusse kogu praeguse sõudeparemiku. Kaksikvõit maratondistantsil rändas suvepealinna.

Esimesena stardi saanud SK Kalev sõitis teistele ette aja, mis jäi konkurentidele püüdmatuks. Aeg 16.38 oli kinnitamata andmetel parem mullusest võiduajast. Paatkonda kuulusid Ander Koppel, Martin Laius, Marko Laius, Johann Poolak, Geir Suursild, Joosep Laos, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja roolijana Siim Schvede.

Kahtlemata oli pärnakate vorm väga hea, kuid hoogu andis ka kõle põhjatuul ja vihmavaese sügisega väga madalaks langenud Emajõe veetase, mis kitsenenud sängis voolu ehk kiiremaks on muutnud. Olud olid kõigil mõistagi samad, seega olidki pärnakad teistest lihtsalt veenvalt üle.

Teise koha saavutas Pärnu SK1 võistkond ajaga 16.55. Võistkonnas lõid teiste seas kaasa Eesti läbi aegade teenekaim sõudja Jüri Jaanson ning Tõnu Endrekson.

Kolmanda pjedestaalikoha võitis noorte tartlaste ja tallinlaste ühisvõistkond, kus lõid kaasa TÜ ASK ja Tallinna SK sportlased. Aeg 17.14.                    

Rahvusvahelist kaalu andis Soome kaheksapaat Takon Soutajat, soomlased said seitsmenda koha.

Meeste maratondistantsil lõi kaasa 11 paatkonda. Võistlusel startis enam kui 30 kaheksapaati.

Varem võistlesid naised ja meesveteranid veel 3000 m distantsil ning naisveteranid 2000 m sõidus. Naisveteranide arvestuses napsas võidu Pärnu Tartu ja Riia võistkonna ees. Meesveteranide arvestuses õnnestus SAK Tartul võit soomlaste ning pärnakate ees koduvetele jätta.

Naiste 3000 m sõidus saavutasid kaksikvõidu samuti pärnakad. SK Kalev paatkond läbis distantsi ajaga 9.50. Kuus sekundit aeglasema ajaga saabusid finišilippude vahele Pärnu SK1 naised ning neist omakorda sekundi jäi maha SAK Tartu võistkond, kus lõi kaasa ka üks SK Energia sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles