Jüri Kuruli nime pingile ei panda

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pingid Peeter Põllu pargis.
Pingid Peeter Põllu pargis. Foto: Kristjan Teedema

Veel paar nädalat tagasi oli Peeter Põllu pargis plaan avada uus pink pühendusega Erich-Wilhelm Seilerile ja Jüri Kurulile. Linnavalitsuse poolt tehtud kontrolli järgselt otsustati Jüri Kuruli nime pingile siiski mitte panna.

Selle aasta kevadest on kõigil soovijail võimalus avaldada austust tublidele tartlastele nimelise pargipingi paigaldamisega Tartu südalinna. Sellega tunnustatakse ja austatakse kedagi olulist ja lähedast.

Tartu linna avalike suhete osakonna juhataja Indrek Mustimetsa sõnul sooviti nii avaldada ka austust lahkunud sporditegelasele Jüri Kurulile, kuid tema eluloolisi andmeid kontrollides sisaldas see seiku, mis riivaksid juba Peeter Põllu parki paigaldatud nimeliste pargipinkidel olevate isikute elulookäiku, aga ka nende lähedasi. „Seepärast otsustati Jüri Kuruli nimelisest pargipingist loobuda,“ lisas Mustimets

„Seileri-nimelise pingi plaan on veel olemas, kuid selle sildi paigaldamine lükkub ilmselt kevadesse,“ ütles Mustimets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles