Emajõel sõitis parvsaun purskkaevule otsa

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõne päeva eest küsis Tartu Postimees linnavalitsuselt, et kui kaua suvel Emajõele pandud purskkaev veel purskab. Vastus kõlas, et veel paar nädalat. Täna hommikul istus purskkaevu otsas aga parvsaun ning veejuga oli peatunud.

Arvestades, et purskkaevu hoidev tross on purunenud, pole ilmselt tegu seadme hooldustöödega, vaid õnnetusega. Kella 8.30 paiku oli pump välja lülitatud ning vesi enam ei pursanud. Tund aega varem vett veel tuli aga juga oli üsna madal.

Võib arvata, et vahejuhtum lõpetab purskkaevuhooaja ennetähtaegselt.

Politseile teadaolevalt juhtus õnnetus täna varahommikul kella 5.40 paiku. Kohapeal selgitati, et ujuvsaun oli triivinud end purskkaevu otsa kinni ja inimesed ei pääsenud kaldale.

Päästjad tõid paadiga kaldale viis inimest, kes esmaabi ei vajanud. Parv jäi purskkaevu külge kinni ning pääste kinnitas selle trossidega. Purskkaev sai kahjustusi. Kes ujuvsauna tüüris, on selgitamisel. Kõik alusel viibinud isikud olid joobes ja keegi ei teadnud, kes masinat tüüris.

Päästjaile saabus abipalve kell 6.09. Pritsumehed transportisid päästepaadiga sauna kalda äärde ning redeli abil aidati aluselt kaldale viis erineva kontaktsusastmega inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles