AUHINNASADU! Aasta ettevõte, aasta eksportöör, aasta vastutustundlik ettevõte, aasta noor ettevõtja ja aasta õpilasfirma töötavad Tartus

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta ettevõtte auhind, kunstnik  Kärt Ojavee 3D-prinditud õhupall, mille pälvis Kodumaja As.
Aasta ettevõtte auhind, kunstnik Kärt Ojavee 3D-prinditud õhupall, mille pälvis Kodumaja As. Foto: EAS

Tartu mitmes ettevõttes on töötajatel põhjust torti ja kringlit süüa – täna õhtul Tallinnas Eesti suurima ettevõtluskonkursi auhinnagalal tuli tartlastel hea töö eest viis korda tunnustust vastu võtta.

President Toomas Hendrik Ilves kuulutas täna hilisõhtul aasta ettevõtteks Tartus juba pea 20 aastat puitkarkassil ruumelementidest eluhooneid ehitava ettevõtete grupi Kodumaja AS. Üle 500 töötajaga Kodumaja juht Lembit Lump võttis presidendilt vastu aasta ettevõtte auhinna, kunstnik  Kärt Ojavee 3D-prinditud õhupalli.

Žürii arvestas selle auhinna andmisel firma majandusnäitajaid, hakkamasaamist keerulises majanduskeskkonnas, panust töökohtade loomisel, eksporditegevust ja panustamist ühiskonda. 

Kuid see polnud auhinnagala ainus hea uudis. «Tartut tabas auhinnasadu,» ütles ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) kommunikatsioonijuht Karina Loi.

Peale aasta ettevõtte auhinna tunnistati Kodumaja ka aasta eksportööriks.

Aasta vastutustundliku ettevõtte tunnustuse võttis vastu Playtech Estonia OÜ. Selles Eesti ühes suuremas tarkvaraettevõttes töötab Tartus ja Tallinnas üle 620 inimese.

Kaubandus-tööstuskoda ja Swedbank andsid tänavu esimest korda välja noore ettevõtja preemia, mis on mõeldud kuni 30-aastasele Eesti ettevõtjale kohaliku ettevõtluse edendamise ja väljapaistva tegevuse eest.

Noore ettevõtja preemia sai tartlane Indrek Ulst, Mooncascade OÜ kaasasutaja. Indrek Ulst alustas programmeerimist juba gümnaasiumis, ta on loonud mitmeid tarkvaralahendusi.

Mooncascade on Eesti üks suurimaid mobiilirakenduste arendusteenust pakkuvaid ettevõtteid. Eelmisel aastal müüs firma oma tooteid välisriikidesse ligi 320 000 euro eest, mis moodustas kogukäibest 30 protsenti.

Aasta õpilasfirmaks kuulutati Tartu Miina Härma kooli noorte loodud Wooch, mis toodab puidust kelli.

Era- ja riigisektori koostöös korraldatava iga-aastase ettevõtluskonkursi eesmärk on edendada ettevõtlikkust ning tunnustada parimaid Eesti ettevõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles