Kunstnik Venemaalt jäädvustas pildile kaitsepolitsei maja

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühele puulõiketehnikas pildile on Olga Danilova jäädvustanud muu hulgas osa kaitsepolitsei majast (vasakult teine) Tartu vanalinnas.
Ühele puulõiketehnikas pildile on Olga Danilova jäädvustanud muu hulgas osa kaitsepolitsei majast (vasakult teine) Tartu vanalinnas. Foto: Repro Kristjan Teedema

Riia ja Kastani tänava nurgal Aparaaditehases tegutsevas trükimuuseumis saab vaadata Peterburis elava ja tegutseva kunstniku Olga Danilova (24) näitust «Muljeid ühest linnast». Väljapanekus on ka üks puulõiketehnikas pilt, millele venelanna on jäädvustanud muu hulgas osa kaitsepolitsei majast Tartu vanalinnas.

Näitusel on viis väikest sõõrjat puulõiketehnikas pilti, kaks suurt mitmevärvilist linoollõiget ja üks maal.

Eesti trükimuuseumi (Kastani 42) eestvedaja Lemmit Kaplinski teatel vaatavad näituse «Muljeid ühest linnast» meisterlikud linool- ja puulõiked kodust linna noore Venemaa kunstniku värske pilguga. Piiterlanna veetis Tartus tänavu kevadel kuu aega külaliskunstnikuna.

Olga Danilova sündis 1990 Peterburis, kus ta lõpetas Ilja Repini nimelise kunstiinstituudi, keskendudes klassikalistele maali- ja graafikatehnikatele. Trükimuuseumi anakronistlik õhustik sajandivanuste pressidega on Lemmit Kaplinski sõnul sellisele näitusele peaaegu et ideaalne keskkond ning märgib ka regulaarse galeriiprogrammi algust muuseumis.

Olga Danilova Tartus viibimine ja näitus said võimalikuks tänu Tartu linnaresidentuuri programmile. Nelja tegutsemisaasta jooksul on üle 50 kunstniku igast maailma nurgast külastanud Tartut, leidnud siit uut inspiratsiooni ja tutvustanud kohalikule publikule oma töid.

Täna kell 19 avab Tartu linnaresidentuuri programmis trükimuuseumi teisel korrusel oma näituse «Leiubüroo» Austraalia kunstnik Clare Alexandra Jackson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles